Ahad, 15 Februari 2015

Makan : Customize Magnum - Berbaloi ke tak?

Rasanya ramai yang dah rasa aiskrim magnum kan? Aiskrim ya, bukan magnum 4D..paham eh? Kalau kat pasaraya tu banyak beli. Dekat stesen minyak yang ada kedai pun ada jual jugak. Selalu jugak bodek En.Suami belikan kalau balik Ganu. Haha...

Magnum dah bukak cawangan baru di Putrajaya. Cawangan 1st di Midvalley kalau tak silap.

Apa istimewanya beli aiskrim di sini compared dari yang korang beli di kedai2 ?

Boleh customize. Pilih la nak letak ape pun ikut selera korang.

Boleh pilih untuk customize kalau korang rajin nak fikir dan seorang yang adventurous (ada topping cili okeh..cili!) Atau korang boleh pilih dari existing menu aje kalau korang jenis pemalas nak fikir dan suka jadi org yg bosan mcm aku.

Lepas tu boleh la ternganga dan stare aje pekerja dia siapkan aiskrim korang tu. Lepas tu cari tempat nak makan cepat! Nanti aiskrim cair! Kat dalam tu cuma customer yang beli dessert dalam pinggan (baca: harga mahal) sahaja boleh duduk.

Kalau aiskrim magnum rm9.90 aje yang dibeli, bawak2 la duduk kat luar sambil tengok air pancut dalam kolam. Air pancut biasa je la. Tapi ok la dari takde ape2. Hehe..

Tapi ok la. Memang feeling la makannya. Saya bagi 4 bintang. Yumss! Lepas tu sibuk nak makan Set Turbo Kurus tu. Ye le..nak le maintain slim..takut anak baru 3, badan dah comel.

Korang dah pernah rasa aiskrim ni? Pilih topping apa?

5 ulasan:

Suliana berkata...

salam.. xpernah mkn lagi kat cafe dia.. selalu mkn yg biasa2 tu je. su suka almond :-)

Hanafi Abdullah berkata...

best juga sekali sekala layan aiskrim magnum..nak lebih sedap topping sahaja.betul kan

QasehnyaRania berkata...

alahai sedapnya.panas panas ni dapat satu lega lkan.,hihi

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas mendowload dn upload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Sachi Asukai berkata...

Pernah pergi sini, full house and beratur panjang waktu tu! Oh maiii tapi best tgk air pancut kolam tu waktu malam2, cantik sangat :D I wonder how's it feel like bila makan magnum yang kita pilih tu. hihi

Looking forward for your new post.

http://sachinosekai.blogspot.com/2015/05/destinasi-idaman-dan-impianku.html