Rabu, 30 Januari 2013

Rumble Tuff - Pam Susu Elektrik

6 bulan yang pertama, aku gunakan Pam Autumnz. Tapi, tu single pumping. Nasihat aku, untuk yang baru nak beli pam tu, elok beli double pumping, sebab jimat masa. Tapi, ada sesetengah orang tetap suka single pump sebab senang, boleh BF anak kat sebelah dan pam lagi sebelah. Sekarang aku dah ada pam baruuuuu...Tak jadi beli Medela Freestyle sebab aku ada terbaca testimoni dari pengguna Medela yang cakap suction pam Rumble Tuff ni sama macam Medela. Aku kan senang terpengaruh, aku beli la..hehe...
Sebelum ni aku target nak beli Spectra Dew, sebab tak bising sangat. Sekali aku tengok kat kedai baby, perghhh,,,besaunya. Ala-ala saiz bola jaring tu, potong separuh. Terus tak jadi. Tapi, memang review yang aku baca, dia agak senyap.

Spectra Dew

Maka, Rumble Tuff la pam aku sekarang. Tapi, bunyinya memang bising la. Kawan sebilik aku kat ofis pun perasan, bunyinya lagi bising dari pam Autumnz Marvel dulu tu. Jadi, aku letak pam ni dalam laci meja, bila nak pam, tutup sikit laci tu,..hehe..

source : google

Ok, ini perbandingan saiz pam tu berbanding saiz botol 5oz biasa.

Yang transparent tu untuk pam, yang hitam tu untuk letrik.

Kalau nak convert jadi single pump, cabut salah satu tu dan tutup lubang dekat 'joint' tu.

Ok, ini bahagian-bahagian dia. Aku rasa ok aje, mungkin untuk sesetengah orang rasa banyak dan susah nak cuci. Sebenarnya pam ni boleh convert jadi manual, tapi kalau sempat next time aku tunjuk rupanya sebagai manual. Tapi performancenya sebagai manual tak sehebat pam Avent Manual atau Medela Harmony. Kalau pam Rumble Tuff yang memang manual tu (bukan boleh convert2 macam ni), aku tak pasti pulak performancenya macam mana.

Ini plag dia. Kena bersedia dengan alatan sesuai untuk pasang ya.

Secara keseluruhan, aku puas hati gunakan pam ni. Tapi, kalau time aku nak cepat, aku convert aje jadi manual sebab tak banyak part nak pasang. Tapi, aku rasa nak back up dengan Avent Manual jugak la lepas ni kot. Tengok prestasi BF aku nanti.

Korang prefer pam susu ape? 

7 ulasan:

Rai Ourkizuna berkata...

saya masih teragak agak nak beli pam apa untuk baby kali ni.. padahal da dekat nak due.. macam masa 1st baby dulu guna avent manual..mmg puas hati. tapi teringin nak beli avent uno tu..haihh..serba salah dibuatnya..

Huda berkata...

sy df je :) tp ramai org cakap spectra dan medela baguskan..yg best nye kalau freestyla..kalau manual jenuh gak :)

hana.basri berkata...

teruskan bf sis!! saya slalu beli brg autumnz kat http://www.facebook.com/mommykembar. dia jual dgn harga sgt murah banding dgn page lain

nurul berkata...

Salam.if sape yg bminat nk beli rumble tuff..sy beli hujung feb 2013.nk let go..selesa LG pkai madelA..br pkai 2 Kali 97% Like new.blh call sms sy nurul 012-3165744

nurul berkata...

If bminat sy nk let go rumble tuff sy..br beli hujung Feb 2013...br pkai 2x 97% like new.blh call sy nurul 0123165744.

nurul berkata...

Salam.if sape yg bminat nk beli rumble tuff..sy beli hujung feb 2013.nk let go..selesa LG pkai madelA..br pkai 2 Kali 97% Like new.blh call sms sy nurul 012-3165744

nurul berkata...

Salam.if sape yg bminat nk beli rumble tuff..sy beli hujung feb 2013.nk let go..selesa LG pkai madelA..br pkai 2 Kali 97% Like new.blh call sms sy nurul 012-3165744