Jumaat, 5 Oktober 2012

Tentang Zafri & Solid

Sejak minggu lepas, Zafri masuk 6 bulan, aku start bagi dia solid. Sejujurnya aku tak nak start dulu, sebab dia masih ok dengan EBM. Tapi, tak digalakkan tak beri solid langsung sebab nak biasakan sistem pencernaan dia. Maka, aku pun bagi la dia solid.

Sekurang-kurangnya orang tak pandang pelik pada aku lagi. Aku nak try bagi dia bubur kosong yang di blend aje seminggu dua ni. Aku nak try ajar dia differentiate rasa makanan yang berbeza-beza. Tapi,..isk...Aku nak tulis lebih-lebih pun tak boleh. Kadang-kadang rasa aku ni cita-cita tinggi sangat.

Ini la entry aku yang paling aku tak puas hati sebab tak dapat cerita semua. Biarlah..Tawakal aje.

Alhamdulillah, 6 bulan exclusive BF. 


3 ulasan:

Eliss Mie berkata...

aku dulu memang x sabar2 tggu 6 bulan nk bagi dia makan. 5bulan pun dh start ajar sket2 :p keh keh keh

Zura@Iwan berkata...

alhamdulillah ok la la ibu Nia dpt bf zafri smpi skrg....syukur...

skurang2nya ajar gk dia biasa ngan solid kan..

transformed housewife berkata...

baby bullet dah beli ke belum?