Selasa, 16 Oktober 2012

Batas hubungan rakan sekerja

Ini copy paste dari wall kawan FB aku, Kak E-car. Pada aku cukup berguna ingatan yang diberikan. Semoga penulis asalnya dan Kak E-car yang sudi berkongsi dirahmati Allah s.w.t.



"Amalan makan bersama lelaki dan perempuan rakan sekerja bercampur gaul dan beramah mesra 1 meja antara rakan sekerja , dan makan berdua-duaan bersama suami orang atau isteri orang ? - for me, gejala yang kurang sihat, akan mengakibatkan pergaulan mesra antara suami atau isteri orang lain, dan menambahkan lagi kemesraan lelaki dan perempuan yang ajnabi. - for me, cukuplah hubungan di tempat kerja it u bagi especially for married women/ men.. hanya setakat hubungan KERJA , BERKOMUNIKASI TENTANG KERJA.. tidak lebih baripada itu. - melalui pandangan mata saya, ramai org islam kita yang berkahwin tidak menjaga adab dan tatasusila ini. - Dalam Islam, saya selalu mengingati kata2 seorang ustazah ini melalui program al-hidayah tv3, dimana beliau menasihati agar TIDAK ADANYA PERGAULAN MESRA ANTARA SUAMI/ISTERI ORANG LAIN.. kerana pepatah melayu, siikit2 lama2 jadi bukit.. sikit2 anda bergaul mesra dengan yang lain, lama2 anda bertambah mesra.. pergaulan suami/isteri di rumah akan hambar.. kerana DI LUAR LEBIH MESRA DAN MENARIK.. - FIKIR-FIKIRKAN.. ANDA MENCORAK HUBUNGAN DAN BATAS PERGAULAN DIRI ANDA-"




Apa pendapat anda?

7 ulasan:

mummY daniSha berkata...

setuju....sebab kalau berdua antara lelaki dan perempuan ialah.......?jawab tempat kososng heeee...jgnla sesekali kata nak tumpang kete..kalau ber2 ke....dah mcm2 kes jadik huuuu

Rai Ourkizuna berkata...

banyak jugak yg saya tengok masa lunch hour tu laki bini orang keluar sama2..which is not acceptable for me.. tapi ramai ok je..tak paham org sekarang ni..

zety berkata...

setuju..tp klu rmaai2 tu ok lagi lah..dulu aku ade gak mkn 2 org je,mmg xelok dipandang org pon..aku x buat dah wpon bdk laki yg aku g mkn tuh sutun,hehehe

Mixed-family in da house.... berkata...

sangat setuju....

transformed housewife berkata...

setuju sgt2, kalau kelauar mkn, lebih baik dgn kwn2 perempuan je. Kalau jamuan di ofis tu okla sbb mkn beramai2 di ofis je.

Wansteddy Tales berkata...

benar sekali

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

insya allah akan cuba batasinya