Selasa, 7 Ogos 2012

Bertelur

Gambar ni aku nampak dekat FB Baiboo. Ramai yang komen. Semua komen macam biasa la, cakap pasal pengorbanan ibu, sanggup berubah fizikal untuk mengandung. Tapi ada satu komen yang lain sikit.

Aku tak tau nak gelak ke nak nangis baca komen ni. Hahaha...
Jawapannya mesti la sebab Allah dah buat macam tu.
Rasa nak aje aku jawab balik, sebab manusia ni mamalia, sebab tu melahirkan anak. Konon2 penjelasan saintifik la tu..haha..

Kalau korang, nak jawab ape ye?

3 ulasan:

Eliss Mie berkata...

kita bukan ke bertelur secara basicnya..kalu tak dak telur, macam mana laa sperm tu nak melekat kan. kita lagi hebat la, bertelur dan mengandung..hehehehee

transformed housewife berkata...

takleh nak bayangkan kalau kitga bertelur mcm ayam atau itik. huhu

Rai berkata...

rasanya dari segi responsibilities, biasanya yang mengandung dan melahirkan ni akan rasa greater responsibilities. sebab dia carry the baby for 9 month. compare dengan yang bertelur. contoh macam penyu. dia bertelur dan kambus dalam pasir. memang ada yang jaga sampai telur menetas..tapi Allah maha pengasih dan penyayang kan. dia bagi kita rasa pergerakan baby semua tu supaya kita lebih sayang pada anak yang kita kandung. dan kemudian bila dah lahirkan perlu disusukan pulak.

even macam tu pun sekarang ada kes orang tak sayang dan buang anak. bayangkan kalau manusia ni dijadikan bertelur. berapa banyak telur anak zina dibuang merata rata?

just my two cents :D