Rabu, 11 Julai 2012

Shaklee Saya

Mula-mula aku dengar tentang Shaklee dari kawan sekolah aku, Cikgu Hani. Dia yang recommend masa tu sebab aku selalu 'cramp' waktu pregnant Matt dulu. Masa tu aku ambil Ostematrix dengan ESP. Alhamdulillah, takde 'cramp' sejak ambil Oste. Ini bukan cakap-cakap iklan ni, serius memang tak 'cramp' bagi aku. Kalau dibandingkan time pregnant Madihah dulu, sedihnya, selalu sangat 'cramp', dah la sorang-sorang masa tu..sobs..

Lepas bersalinkan Matt, aku memang berazam nak BF selama yang boleh. Masa Diha dulu memang fail, tak dapat 2 bulan penuh pun. Puncanya kurang ilmu dan motivasi. Tapi, aku perasan Matt kerap sangat nak menyusu, macam tak kenyang-kenyang. Aku pun teringat Shaklee pun ada set untuk BF. Rasa semangat pulak nak cuba sebab banyak dengar testimoni yang baik tentang set ni.


Bila dah makan set BF ni, antara kesan ketara yang aku nampak :

1) Baby takde la kerap sangat mintak susu. Nampak dia lebih puas menyusu, lagi kenyang.

2) Susu yang aku pam pun banyak kalau nak dibandingkan dengan sebelumnya. 

3) Aku tak mengantuk lagi dah waktu tengahari di pejabat. Kalau tak sebelum ni, 2-3 kali kena cuci muka kat toilet.

4) Kalau bangun malam menyusu baby pun, tak rasa kurang tidur waktu pagi.

5) Malam-malam, baby lebih lena tidur, sebab perut kenyang la tu.


Rasanya itu antara faedah-faedah yang dapat aku kongsi. Pada aku, harga Shaklee ni bukan mahal, tapi berpadanan dengan kualiti produk tu sendiri. Sesiapa yang berminat, boleh contact aku ya emelnia@gmail.com (okeh, ini serius iklan..hehe).

Entry untuk contest Sharing is Caring Shaklee Cube

6 ulasan:

eray berkata...

yang dh cuba shaklee insyaallah will satisfied, nway nice written dear

mummY daniSha berkata...

sepupu sy pun makan tu bf..alhamdulillah anak di bf till now

mama_umar_maryam berkata...

kwn aku pon agen shaklee ni jugak,blhla try nnt ;)

Sidratul Muntaha berkata...

aku suke shaklee
esp alfafa dia dgn set health optimum
ubat sakit bisul aku tu sebenarnya
alfafa bikin smpai skrg aku msih ade susu bdn tuk dak ara yg dah masuk 2 thun 3 bulan tu.
huhuhuuh

anis-yang-manis berkata...

Nia, tahniah...dah mula jatuh cinta kan?heeeeee..apapun, kita sentiasa nak terbaik untuk diri kita dan keluarga..

Zuhaini berkata...

saya pun makan set ni juga..

memang baby puas menyusu :)

Zuhaini
My-Alia.com