Selasa, 17 Julai 2012

Princess & The Frog


Aku baru tengok kartun ni kat Disney Channel, bagus kan, konon Diha yang tengok. Last-last Diha entah ke mana, aku yang lekat lagi depan TV. Cerita Princess & Frog ni twisted sikit dari cerita sebenar. Kalau cerita sebenar dia..

Puteri jumpa katak kat kolam > Katak mintak kiss untuk pulih dari sumpahan > Puteri kiss > Katak jadi Putera > Puteri & Putera Kahwin 

source
Filem ni nak bagi panjang sikit kan, tu yang twisted tu..hehe

Bila tengok filem ni, teringat aku pada katak origami yang Are ajar aku lipat lebih 10 tahun dulu. 

Are, obviously kita dah jumpa Putera kita, walaupun mereka bukan asalnya katak (ewwww..), tapi mereka lebih baik dari itu..haha..
source

Ini soundtrack Princess & The Frog,..rasa sweet aje dengan filem tu..<3

Apa filem kartun yang korang suka? 


2 ulasan:

Adzrah berkata...

Wow, nostalgia! Aku memang dari dulu suka katak kaler hijau. Macam kiut je. Ko masih ingat lagi nak origami kan katak tu? Hehe, aku dah lupa... lama sangat. Nostalgia, nostalgia (sambil geleng2 kelapa) :)

zh-ena berkata...

layan gak kartun nie..best