Rabu, 25 Julai 2012

Logo Merdeka

Ini logo hari kebangsaan yang baru, banyak jugak mengundang kritikan, tapi aku bukan nak komen bab tu, hehe..


Ini ada orang dah 'alter' logo tu. Katanya alang2 dah letak banyak, baik letak semua benda dalam logo tu,..hehe..

Apa pendapat korang tentang logo baru ni? (Logo asal tau, bukan logo alter ni,..haha)

9 ulasan:

ujee berkata...

emm....rasa-rasanya dlm words pun leh buat ni...x de special design sgt...cume kena tau je font jenis apa...logo tu sume upload je kat web...kan????

*tiada unsur politik ya..pendpt dr mataku sendiri sebg seorg yg tau serba sikit psl graphic ni...

mummY daniSha berkata...

hahaaa....ni lebih pada politik..x sesuaila tema merdeka mcm ni =p

Wansteddy Tales berkata...

Logo ni cetuskan perdebatan hebat kalangan kesatuan pereka. Yang sahih, logo ni bukan dihasilkan oleh pereka. sebaliknya hanya staf biasa yang xde kena mengena dgn tugasan art design. nk citer lebih lanjut xboleh. mulut tangan dah kena 'seal' :(

mama_umar_maryam berkata...

logo baru maleh komen..logo alter meriah..baik letak nasik lemak roti canai bagai,hahaha

transformed housewife berkata...

aah ada terbaca jugak kritikan2 psl logo HAri Merdeka thn ni. tp logo yg kedua tu mcm semak sgt je. hehe

Eliss Mie berkata...

nampak sangat memancing undi piliharaya sekali.hehehehe

mamalieyna berkata...

herm..baru tgk hari ni, pandang je, tak nmpk mcm sebuah logolah..mgkn sbb terlalu byk tulisan.. pndngan peribadi, ianya sedikit serabut kan..huu~

Rai berkata...

is like marina mahathir said..the designer is having fun with photoshop..hahaha..

husband saya designer..so dia tak setuju kalau benda camni dipanggil logo..saya? saya gelak je...hahahaha..

Syigim berkata...

bila banding dgn logo2 merdeka yg lepas2...semuanya simple n just one single object, beserta slogan. tu je. simple n budak2 skolah pun senang nk lukis (confirm kena lukis dlm kelas art kan kan kan)...

so, politik ke tak politik, logo ni (yg asal) mmg berserabut sikit n tak catchy!