Selasa, 3 Julai 2012

Analisa Ucapan Harijadi

Birthday aku 1 Julai lepas, maka ada la juga ucapan-ucapan birthday yang aku dapat. Ada macam-macam jenis tau.



1) Selamat Hari Lahir
Ini ucapan paling selamat. You will never go wrong with this.haha..

2) Happy Birthday
Ini macam ucapan yang 1st tu, tapi kalau nak nampak 'western' skit.

3) Selamat Hari Lahir Nia, Semoga Panjang Umur & Murah Rezeki
Ini pun ucapan yang selamat juga, untuk yang nak panjang sikit ucapannya.

4) Selamat Hari Lahir Nia, Semoga Panjang Umur & Murah Rezeki..disusuli dengan pelbagai ucapan baik untuk aku...awww!!
Ini biasanya ucapan berbentuk nasihat yang aku baca setiap satu dan fahamkan

4) Ooo, tipu ye, kata tak birthday,..disusuli dengan pelbagai ucapan tak puas hati..
Ini ucapan orang yang kena tipu dengan aku bila aku tak mengaku birthday aku 1 Julai

5) Esok birthday ye? Happy Birthday!
Ini ucapan dari 'early bird'..sobs..terharu orang ingat sehari awal

6) Nia, HAPPY BIRTHDAY (pukul 12 malam tepat, perghh!)
Ini ucapan orang yang 'punctual',..hehe..Tapi sebenarnya dia ingat aku la tu.

7) HB ty
Ini ucapan yang memerlukan aku berfikir. Rupanya Happy Birthday to You! Haha...makin tua dah aku ni, singkatan2 baru pun dah tak catch-up.

Apa-apa hal pun, aku hargai setiap ucapan yang aku terima :)

Apa ucapan birthday paling unik pernah korang dapat?




5 ulasan:

Rai berkata...

hampeh je kan bagi ucapan hb ty tu..baik lagi dari yg ucap lambat cam saya kot..

happy belated birthday dear...

Eyriqazz berkata...

happy birthday nia....

Sidratul Muntaha berkata...

so far seme baik2 belake..
eheheh

transformed housewife berkata...

Ucapan dlm pelbagai bahasa.
SAnnah Helwah - bhs arab
Rafana Kia Koi- Maori
dan byk bhs lg. Tak ingat pulak bhs yg lain.

Suliana berkata...

happy belated birthday nia..