Khamis, 28 Jun 2012

Kenapa Mak Tak Boleh Resign

Semalam Madihah suruh aku tak payah kerja, duduk rumah dan jaga dia aje. Maka, di sini aku menyiapkan alasan-alasan yang aku akan bagi kalau2 dia cakap macam tu lagi.


1) Mak kena cari duit untuk belikan Madihah baju. (alasan ni dah pakai semalam, esok2 tak boleh pakai dah!)
2) Mak kena cari duit nak beli baju kat Poplook, E-ah suka kalau mak lawa kan?
3) Mak kena cari duit nak beli alat lipat baju dekat Milkadeal. Nanti baju kita kemas aje lipatannya tau.
4) Kalau duduk dekat rumah, nanti mak boring, macam waktu dalam pantang dulu..isk.
5) Mak kena tolong ayah cari duit, kesian ayah cari duit sorang-sorang.
6) Mak tengah kumpul duit untuk kenduri kahwin E-ah dengan Zafri (mengarut aku ni, prepare dari awal). 
7) Mak kena cari duit sebab nak beli pam susu baru..spectra. Senyap dan berkesan. Perghh!

Itu aje alasan aku untuk kali ni. Ada yang korang nak tambah? Haha..

8 ulasan:

FiraHamzah berkata...

ahahaah..
mak kena keja sebab nanti ada duit leh g melancong tengok negara orang..bla bla bla..
ish ish ish..kalau aku mau menjela2list Kenapa Ummi kena Kerja?..dah anak berderet2..huhuhuhuhu..
yang pasti kalau la diberikan pilihan mungkin aku prefer duduk rumah jaga anak, tapi dengan syarat ada bisness sampingan utk dpt income bulanan jugak. hehe :)

Rai berkata...

adeh..tak boleh nak bagi alasan.. sebab saya pun memang dok kemaruk nak berenti kerja..hahaha..

Etty Selamat berkata...

akak, alasan yang last tu blh bagitaw dekat si ayah tu... hahaha

mama_umar_maryam berkata...

aku kopipes je lah alasan2 ko nih,hahaha

transformed housewife berkata...

Kena cari duit utk Diha belajar sampai habis uni. Mahal tau DIha kalau bayar sendiri. Nanti bukan senang nak dpt biasiswa. Kalau pinjam kena bayar berganda2 sbb ada bunga.

mummY daniSha berkata...

hehee..kalau gaji laki 5 angka baru la bole jadik suri rumah kan heee

H.I.M berkata...

untung r mak ayah sponsor kawen..
untung r...
untung sagt r..

Nia berkata...

Fira : betul tu yang..bisnes untuk income sampingan tu paling penting :)

Rai : wah,bestnya! boleh jaga anak2 nanti.

Etty: haha,..memang nak melobi si ayah pun ni :)

Zety: Kopipes la, bila2 perlu boleh pakai..hehe

Kak Nur: Betul tu kak, yuran Uni mahal, huhu

mummy danisha: 5 angka? ha,..betul tu, rasanya tak payah kerja kalau suami gaji banyak tu kan..huhu..

H.I.M : ko dah kenapa nih? jeles dgn Diha yek?