Jumaat, 13 April 2012

Boyfriend baru

Sekarang ni aku sangat busy dengan boyfriend baru aku ni. 
credit to : fyzaelvira
Tengah berusaha untuk BF dengan berjaya. Setakat ni memang memerlukan semangat yang kuat :) Madihah dulu jangan cerita la, 2 bulan aje menyusu badan, lepas tu minum Isomil dah. Lepas bersalinkan Zafri hari tu, doktor dengan akak-akak nurse tu ada tanya aku, anak 1st berapa lama menyusu, bila aku cakap 2 bulan, diaorang punya terkejut tu macam aku cakap aku bagi anak aku yang baru lahir tu minum Coke. Tapi memang la diaorang rasa offended, sebab susu ibu tu terbukti yang terbaik kan. Tapi, aku macam tak ambil pot pulak.
Harap-harap kali ni aku berjaya, insya'Allah.


7 ulasan:

gee ryder berkata...

eh dah bersalin ke?
congrats!!
dah sepasang bestnye :)

Suliana berkata...

try your best k..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

DAH BERSALIN YE?? JAGA DIRI TAU.. TAKPE ILA PUN GAGAL MENYUSU JUGAK..AMANA LANGSUNG TAK, ARIEF SAMPAI 8 BULAN SAMPAI ILA STOP SBB SAKIT BELAKANG. KALAU ADA LAGI HARAP SANGAT DAPAT BAGI SUSU BADAN LAMA2

anis-yang-manis berkata...

Pasti boleh!jaangan risau..ramai yang support..

transformed housewife berkata...

hemsemnya boyfriend baru. Knur doakan Nia berjaya BF kali ini.

mama_umar_maryam berkata...

akhirnyaaaa..tahniah,alhamdulillah nia..slmt bf dgn jayanya :)

toughcookie berkata...

congrats, nia... don't worry about not being able to breastfeed. sekurang2nya, you didn't let your baby starve. ada jugak beli susu... isomil is not cheap. buat apa yang terdaya... jika nak petua about breastfeeding dan khasiat yang diperlukan, do read my friend's blog. i learnt a lot from her.