Khamis, 8 Mac 2012

Tengah tunggu

pregnancy due date

Minggu ni dah 37 minggu, tapi takde ape-ape berlaku.
Mengikut sejarah aku lahirkan Madihah dulu, aku ni kategori bersalin ikut 'due date'.
Takut jugak nak bersalin lagi nih. Setakat ni takde dengar lagi orang cakap, bersalin ni rasa macam kena gigit semut aje (ayat standard untuk budak2 nak bersunat). Tawakal aje, kata nak anak kan, Allah dah bagi, jangan banyak songeh.
Banyak betul 'contraction' palsu kali ni. Pagi semalam 'contraction' aku kuat sikit. Menggelabah aku siapkan beg. Pandai kan, nurse dah suruh prepare beg awal-awal lagi, aku tak buat, sebab confident akan bersalin ikut 'due date' konon. Masa pregnant yang 1st dulu, 'contraction' time nak bersalin aje, jadi aku takde la tertipu. hehe..Aku pernah dengar member aku cakap, bila dah bersalin, ada time ko akan 'wish' anak ko tu still dalam perut sebab penat menjaganya. Hehe,..pandai la dia. Lagi sanggup mengandung lama2 ke? hahaha...

3 ulasan:

h4ni3 berkata...

insyaAllah tak lama lagi la tu
semoga selamat dan dipermudahkan ye nia :))
eh, bakal adik diha girl ke boy? ;)

transformed housewife berkata...

tengah berdebar2 menunggu hari la ni. Semoga selamat melahirkan nanti.

isabelle berkata...

i am so happy for u, dear.
lama x jumpa u. rasa tingin nak jumpa masa perut u tgh besar ni.hehehe.any chance?