Selasa, 28 Februari 2012

36 weeks!!


 IAmPregnant Ticker

En.Suami kata jangan bersalin masa dia cuti sekolah sebab nanti cuti seminggu yang entitle untuk dia tu, kira masa cuti tu. Nanti dia rugi.

Cuti sekolah mula 
10 March 2012 - 18 March 2012

Due date sebenar
26 March 2012

Kiranya mula dari hari aku bersalin, En.Suami akan dapat cuti 7 hari termasuk Sabtu & Ahad. Aku cakap kat En.Suami, apa kata aku target bersalin 5 Mac, seminggu sebelum cuti sekolah, nanti dia dapat la cuti 2 minggu kans. Lepas tu dia kata aku mengarut. Hehe..Aku nak bagi dia cuti banyak aje, mengarut yek?

Kalau ikutkan, 5 Mac tu minggu ke 37. Ada aje kawan aku bersalin time tu. Aku rasa mesti anak aku pun pelik, biar betul mak aku ni, aku tak ready lagi dah suruh keluar..hehe..

Paling awal berapa minggu ye orang boleh bersalin?

8 ulasan:

kayyana berkata...

kalau normal org akan bersalin awal 2 minggu dr tarikh due..37 minggu tu pun dah ok dah.. dah kire boleh bersalin dah.. hehe.. take care..

Wan Anie berkata...

Nak nak due ya...

Owh sekejap je masa kan?

Paling awal bila baby tu sendiri nak keluar awal....

Akak semua anak ikut due betul... kecuali g sulong je overdue 10days.

Akak doakan semuanya selamat, kalau nak bab keluar cepat kena by2 doa lar.... InsyaAllah

adianiez AIDA berkata...

hi hi kalau belum seru, takkan brsalin punyer! syuhada dulu aida bersalin awal 3 minggu dari due date!

nota kaki : da singgah blog aida lom ari ni? ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

Suliana berkata...

smga slmt semuanya. blh plak nak taget2 eh.. hehe

Nadiah Sidek berkata...

paling awal minggu 37 (full term). semoga Allah permudahkan bersalin nanti..ameen.. :)

transformed housewife berkata...

dah menunggu masa je ni. Knur selalu mmg bersalin awal 2 mg. Sampai mg ke 38 je.

Julie M Gumpil berkata...

Blogwalking je sebenarnya.. aku dulu beranak 35minggu.. coz ada problem.. tikar2 blog? see u...

Sumijelly berkata...

ko ni.. aku pun bersalin 38 mingguu......hahahaah

Sumijelly.com