Khamis, 26 Januari 2012

Kucing 49 tahun

funny pictures - How I See Things vs. How My Cat Sees Things

Aku lupa nak update blog aku :o
Berapa hari dah yek? Dekat seminggu ke? Perghh..Patut la bersawang..

Aku jumpa ni dan terus teringat pada kucing aku dulu, Labqi namanya..
Dia memang takut bunyi vakuum...haha..
Dia meninggal masa umur dia 7 tahun
Umur kucing kalau tak silap, 7 kali ganda dari manusia
Ertinya 7tahun x 7 = 49 tahun
Masa dia meninggal tu, aku pregnant kan Madihah 5 bulan, sedih aku.
Ingat nak bagi dia kenal2 dengan Madihah, tapi ajal dia sampai dulu.
Madihah memang suka kucing, kadang2 sampai tunggang kucing pun pernah. Mungkin ada hikmahnya Labqi mati dulu. Kalau tak lunyai kena kerjakan dengan Madihah..huhu...


3 ulasan:

Cik tikah berkata...

hahaha. setuju setuju!

transformed housewife berkata...

kat rumah ada kucing lg tua. Dah lebih 15 thn dah. Jd 15x7 maknanya 105 thn! wooooo. tua tu.

eima berkata...

aku pun rindu kucing aku gak....

bkn takat vacuum tp blender ... kembang bulu2 ...hahah