Jumaat, 13 Januari 2012

Ganti Puasa

Aku due akhir bulan 3. Masa bulan puasa baru ni aku tak puasa atas nasihat doktor, dia rasa badan aku ni tak kuat kot sebab ada history 2 kali miscarriage dulu tu. Makanya hutang puasa aku adalah 29 hari.

29 weh!!

Apa kaedah terbaik untuk aku ganti ni? Selang sehari ke? atau macam mana? Rasanya 7 bulan memang dah ok sangat nak ganti puasa ni. Korang ada tak kaedah yang sesuai, kongsi sikit dengan aku yek. Kalau boleh memang nak habiskan sebelum bersalin. Semangat nih..hehe..

3 ulasan:

Fieza79 berkata...

larat ke tu nak ganti pose time gini...lepas bersalin kot...kesian bby..tk pun buat selang hari ok jgk...

isabelle berkata...

ganti lps bersalin je la.ganti selang2...sebab takut kalo berterusan, krg minum air, BM supply merudum lak.

FiraHamzah berkata...

babe,

larat btul ko..hehe, time aku dulu, seriyess tak mampu. aku tak ganti pun masa aku mengandung..sudahnyer lepas bersalin aje..maknanyer tahun nih aku kena ganti 80 hari!! haha, total 3 tahun punyer. fidyah pun kena double tripple la nanti.
Aku redha aje, asalkan tak memudaratkan aku & baby masa mengandung kan..
ko try la dulu sehari, then if ok, ko try buat seminggu 2 kali ker.. ok? all the best babe! :)