Selasa, 2 Ogos 2011

Crafty Nia

Aku dah lama minat dengan felt craft. Sejak aku jumpa booth sekocinorlie masa join event kat Bling Lustre tahun lepas (ke dua tahun lepas?) Sejak tu memang aku banyak mengumpul bahan..kain felt ni ade yang aku beli dan ada yang aku menang masa masuk contest. Aku nak jahit, tapi masalah aku setiap kali balik rumah lepas masak dan settlekan hal-hal rumah dan anak, aku dah penat..(ye, aku tau ni banyak alasan)
Siap beli segala jenis jarum lagi..jarum guni pun ade tu..haha..
 Aku baru cuba-cuba belajar jahit felt ni kat youtube..hehe...boleh laaa, untuk permulaan..
 Tapi, waktu nak start tu macam ape jerk, takpe la, aku belajar slow2 kan..
Takpe la, aku jahit felt sebab hobi, bukan sebab nak buat bisnes,..iee,..huduh betul jahitan aku yek.

Aku tak tau la berapa tahun aku akan ambik untuk habiskan kain felt tu, tapi bukan ada expired date pun kan...tak kisah le,..janji simpan kain2 tu pun aku bahagia (masalah betul aku nih..)..hehe...




8 ulasan:

mariaariffbaby.com berkata...

rajinnya awak nia..

btw..mmg puas kan bila kita buat sendiri..

=D

CikLilyPutih berkata...

oo ini yang buat nametag kite hari tu kan.. feltcraft namanya.. baru tau..

Huda berkata...

huda pun cam suka tp lom beli lg kainnye :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

ila mmg kagum dgn org yg pandai masak kek & menjahit sbb kedua2 tue takde pada ila hihi

.m.u.n.i.r.a. berkata...

gud luck dear!
jom sama-sama kita jahit felt!
sekarang pun ku gila jahit felt!

Nisa' Azman berkata...

Same la kite, I pun br je minat ngan felt craft nie.. tringin nk wat bisnes nnti, tp kne la blaja dlu kn? mane Nia bli eh brg2 tue?

fieyza.rz berkata...

ko jahit insang pari ke yg kat tepi tu Nia..aku ada juga minat tp blm cuba lagi.. apa kata ko buat key chain chomel tulis nama Fiza & Nia (BFF)..pasti aku bebesar hati menerimanya..hik2

achik tomey berkata...

salam...rajinnya..nice blog...jempot singgah ke blog kraftangan sy gak... www.keychainchomel.blogspot.com