Selasa, 12 Julai 2011

Urut Badan Untuk Pregnant?

Aku pegi urut badan Ahad lepas. Sebelum ni dah biasa diurut, tapi tak pernah urut yang betul2 macam akak ni urut aku. Hasil dari kena urut tu, akak tu kata urat-urat kaki aku tegang sebab banyak berjalan dan berdiri. Tapi, dia kata urat kaki tegang ni, ada sesetengah orang tak kena, walaupun dia banyak berdiri. Ooo,..patut la lutut aku kadang-kadang sakit, urat kaki ni la puncanya.

Lagi satu, akak tu kata urat kaki aku yang tegang ni, memang boleh effect fungsi peranakan aku. Aku rasa make sense jugak la sebab urat kaki memang ada link dengan peranakan. Mungkin salah satu sebab aku miscarriage dulu kot (teori aku je nih).

Apa yang paling penting, masa urut tu, dia komen kata aku ni sebenarnya dah gemuk, tapi sebab aku tinggi je, sebab tu masih nampak kurus. Dalam hati aku terfikir " ooo,..bagus la, boleh la teruskan hidup aku macam biasa, tanpa diet.."..hehe, aku memang susah nak insaf.

Akak ni dealer Nona Roguy, tapi dia takde la promote suruh aku beli ke ape lepas urut tu, aku aje yang tanya. Dia promote ini


Ada sesiapa pernah try Nona Roguy? OK tak? Cer citer..cer citer..

11 ulasan:

Huda berkata...

sgt rekomen :) huda mmg makan nona roguy je 2 kali bersalin ni. so far senang nak mulas, dan badan fresh lepas makan :)

eima berkata...

nona roguy org kate mmg bagus tp tatau la ...
tp aku besalin nanti mmg tukang urut dr nona roguy yg akan urut aku ...dah booking dah ngan makcik tu

Nisa' Azman berkata...

owh, btul eh urat kaki ade kaitan ngan sistem peranakan? Br tau, hehe.. ^_^ bestnye kne urut...huhu~.. X, xpenah pun gune produk tue dear..

isabelle berkata...

i selalu mbygkan nona roguy ni 'panas'.
takut affect BM production. so i never tried.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

dah lama tak urut.. urut best dapat legakan badan!!

mama_umar_maryam berkata...

ok,ok dan ok..heheheh aku mmg gune NR pas banak Umar,gugur, dan banak Maryam

SunsuRia berkata...

Akak.. Su guna set nona Roguy masa berpantang dulu... pada Su, mmg sangat best... kalo ada masalah sembelit ke.. pon leh try guna... testimonial Su, mmg puas hati.. badan rasa sihat.. susu pon semakin pekat n bertambah... tp yang paling best.. bab dapat maintain balik la... mmg promote..hehehhe ;))

transformed housewife berkata...

kalau berurut utk betulkan saluran peranakan tu mmg boleh membantula utk mengandung lg. ubat NOna Roguy tak pernah cuba pulak. Tapi setahu akk, ubat2 dia agak panas.

ana berkata...

tak pernah memanjakan diri mcm ni...best gak klu buat sekali sekala kan?

lina berkata...

salam nia - lina mmg guna NR set bersalin drp first anak sampai yg ke 4...mmg best. Tp ada juga org yg tak serasi :)

dan paling best minyak mustajab sentiasa ada kat rumah...kalau time dtg bulan letak kan sedikit atas pad mmg best je rasa nya...:)

Dan lina juga BF baby so far mmg tak ada masalah pd anak2.

Lina juga minum ucang teh nya sedap je tak terlalu berbau rempah ratus nya dan yg pasti tidak PAHIT :)

sorry nia panjang pulak :)harap dpt menbantu.

Nia berkata...

Huda: elok utk sembelit ye? bagus le..menarik nih.

eima: wah,..mmg awal2 kena book kan, kalau tak pyh skit

Nisa: utk betulkan peranakan..tp sakit woo..huhu..

Belle: ala2 jamu skit kot. ko BF lagi ke Belle? wah,..aku tabik nih..aku je yg kecundang awal2.

Baby: dpt buang angin kan..

Zety: testimonial baek nih Zety..hehe

Su: ha,..bleh maintain badan? menariks ni!

K.Nur : mcm jamu ye kak, panas

ana : haha,..tak terasa dimanjakan pun ana,..sakit woo..