Khamis, 21 Julai 2011

Peminangan dijadikan lawak

Aku tak pasti ini lawak terancang oleh pihak lelaki atau perempuan, sebab kat bahagian 2 tu, macam perempuan pulak yang rancang.




Apa yang pasti, seeloknya, adat-adat macam ni, jangan la dijadikan bahan gurauan. Takut jadi isu sensitif pulak. Aku ada terbaca seorang lecturer kebudayaan Melayu komen tentang episod yang ini, katanya tak sesuai adat istiadat Melayu macam ni dilawakkan.

Apa pendapat korang?

6 ulasan:

bArdbOO berkata...

haah la...rasany mmg x seswai dijadikn bhn lawak

Sidratul Muntaha berkata...

rancangan paling tak berilmiah aku pernh tgk.
dulu - dulu la...
sume benda nak buat prank.
aku part sendakan budaya tu aku tak kisah Nia.
tpi part2 sendakan agama tu aku marah sbb merisik ni mmg ade islam...
tv3 la...gamps!
mujur la aku lama dah nengok2 citer2 ngok ngek kat tv3 nih.

hazman aka species1980 berkata...

Memang kekadang lawak kat bang bang boom nie memang over sesangat....

Syigim berkata...

my opinion, mmg xsesuai adat melayu mcm ni dipermain2kan, esp yg melibatkan maruah perempuan. tapiiii... perempuan tu pulak mcm ok je, sbb excited je nk kenakan balik mamat tu kan kan kan

Nadiah Sidek berkata...

memang tak patut dijadikan bahan gurau pun benda2 mcm tu

Tanpa Nama berkata...

teruk sangat lawaknya memelukan pihak yang berkenaan... apa laa