Selasa, 26 Julai 2011

Natural Childbirth

Aku tak pernah tau tentang 'natural birth', sehingga la aku baca cerita Hanz, menarik jugak rupanya. Masa aku bersalinkan Diha dulu, memang jauh la dari natural, siap ada induce (setakat lagi 4 cm pun nak main induce, seksa aku), ada vakuum, nurse tu siap pecahkan air ketuban lagi, memang menyimpang jauh la dari natural.

Korang nak tau lagi pasal 'Natural Birth' ni, boleh baca kat sini 
dan sini


Kalau nak baca tentang natural inducer (ni Hanz bagi jugak)

Menarik juga, kalau ada di kalangan korang yang pregnant tu (atau merancang untuk pregnant), elok la baca ni. 

7 ulasan:

Huda berkata...

tu la kan..bile kite g pakar contohnye kan, doc pakar pun akan advise u nak induce x? u nak paint killer x? err..patutnye depa advise kite lalui natural birth la kan :) baru adventure keje depa :)

eT berkata...

me xder amik induce bagai....mmg proses normal bese...tang air ketuban tu jek nurse kuarkan abes...huhu

JUS DELIMA/PATI KURMA

isabelle berkata...

haha.takpe nia.buleh cuba lagi the next one

Syigim berkata...

masa lahirkan anak ke2 kahfi kat dubai dulu, mintak epidural n nk induce tp xdtg2 pulak doc n nurse tu sbb time tu ramai yg n labor. bz hosp!

so jadinye, TER natural birth! haha ;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

ila pun follow blog ne!!

H.I.M berkata...

usaha tangg kejayaan kak!

cepat2lh ada adik Mardihah yang baru..amin

Nisa' Azman berkata...

Sy rsnye natural birth kot.. coz mmg xde induce pape.. Juz dtg hospital time skt branak, n trus give birth xsmpai 1 jam pun! ^_^

Nia, jom pregnant next yr same2~.. hehe..