Isnin, 4 Julai 2011

Makan kat Uptown Shah Alam

Selama aku tinggal kat Shah Alam ni, memang tak pernah lagi jejak uptown Shah Alam..hehe. Maka, bila En.Suami ajak pegi baru-baru ni, aku pun 'on' aje laa. Aku tak tau pun kat situ ada kedai makan..nobs..hehe
Kami terus aje menuju kat kedai makan 1st yang kami nampak. 
Malam tu rupanya ada bola, En.Suami memang target nak duduk mengadap TV.
Tapi dia terperasan, kedai sebelah lagi 'grand' siap ada skrin besar lagi..hehe..nasib la, dah duduk sini, takkan nak bangun pegi pindah kedai sebelah kot.
Ni yang aku tak gemar nih, si Diha tak nak duduk diam. Dekat 10 kali bukak tutup meja baby chair tu.
Akhirnya air kami sampai..hehe..masa ni En.Suami memang tak peduli ape dah, sibuk tengok bola aje.
Masa makanan kami sampai pun, aku dengan Diha aje yang concentrate makan. Dia concentrate bola. Tapi, aku perasan, semua orang yang tengok bola ni, over excited erk, kadang2 bola tu tak masuk gol pun, baru hampir aje, dia sorak dulu dah..haha..mungkin sebab aku tak minat kot, sebab tu aku tak heran sangat.

Overall, sedap jugak la makan kat situ. Nanti kalau aku rasa nak membeli2 kat uptown lagi, boleh la makan kat sini lagi. Tapi, hopefully next time tu takde bola la, tersedak aku setiap kali diaorang bersorak tu..adoi..





5 ulasan:

ana berkata...

tgk bola kat umah je... :)

Huda berkata...

masa huda duduk shah alam dulu x penah langsung g uptown..boleh?:)

transformed housewife berkata...

mmg tak suka kalau keluar mkn ada perlawanan bola. bingit telinga.

H.I.M berkata...

if tgk bola kt luar, bola hampir2 masuk...sy tidak jerit..tp mngetawakan sambil hntak meja dgn kuat..baru feel!

jauh g makan mlm..

Nisa' Azman berkata...

hihi~.. sy nie yg dh berkurun dok s/alam pun xpenah gi uptown s/alam lagi, hehe..