Jumaat, 1 Julai 2011

Birthday Aku!

1 Julai

Hari ni birthday aku..masa aku masuk umur 20 tahun, aku terasa sangat tua. Tapi, lepas tu perasaan tu jadi neutral balik. Hari ini sekali lagi aku terasa tua, dan aku yakin, perasaan tu akan neutral semula selepas ini..hehe..Untuk sesiapa yang terasa tua macam aku, boleh baca ini ya (aku tak sure siapa ownernya, sebab dapat dari email)

The Bright Red Hat
At 2 she looks in the mirror and sees a princess .....
At 7, she sees herself as the beautiful Cinderella or Sleeping Beauty,
At 14, she sees herself as a young lady, but fat, with pimples and thinks she cant's possibly be seen this way. " How awful!" she says
At 20 years of age, she sees herself as too fat, too skinny, too short, too tall, hair too curly, or too straight, but she goes out anyway
At 30 years of age, she still sees herself as too fat, too skinny, too short, too tall, hair too curly, or too straight. But decides she doesn't have time to fix all this and goes out anyway
At 40 she still sees herself as too fat, too skinny, too short, too tall, hair too curly, or too straight. But she thinks    "Hey, I'm alive! OH WELL!" and goes out anyhow.
At 50 she sees herself in the mirror and think "finally .... I am me" She goes out and think "I'm even better."
At 60 she looks at herself and thinks of all the women who cannot seem to look at themselves in the mirror ... she goes out and conquers the world!
At 70 years of age, she sees herself and her worth, her wisdom, happiness and recognizes her ability. She goes out and enjoys life to the fullest
At 80 she does not preoccupy herself with looking in the mirror. She simply puts on her bright red hat and goes and enjoys all the fun that life has to offer ...

Contest
1) Aku akan bagi hadiah untuk ucapan birthday paling menarik (tak malu betul, nak suruh org wish la tu..hehe)
2)Terbuka pada semua followers, tinggalkan ucapan dan email korang ya dekat ruangan comment.
3) Hadiahnya, blog badge korang akan diletakkan di side bar blog ni selama sebulan (kalau takde blog badge pun takpe, nanti aku setelkan...)

8 ulasan:

Huda berkata...

H.A.P.P.Y Birthday!
may Allah bless u always, insyaAllah.

ada pantun :)

jalan-jalan dengan seha,
nampak kucing tengah sarat,
selamat ulang tahun kelahiran kepada mak diha,
moga murah rezeki, berbahagia di dunia dan akhirat

Suliana berkata...

happy birthday to you!!

ana berkata...

Selamat Hari Lahir...
Allah memberi kita kehidupan dan terpulang kepada kita untuk menjadikan kehidupan kita lebih baik dan menarik. :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

SELAMAT MUDA SELALU!! Bertambah usia hanya bertambah satu nombor.. tetapi bertambah kebijaksanaan. Semoga menjadi ibu dan isteri terbaik dengan peningkatan usia..

Nisa' Azman berkata...

Wah, Nia nie.. xhabaq pun b'day die..

Especially for u, Nia:

Have an awesome b'day~!! Walaupun makin hari makin tua, tapi kite tetap boleh tengok diri kite yg muda pada anak2 kite. Our children are like another version of us, only maybe a bit different in looks or attitudes.

Moge Nia akan truskn berblogging, coz age can't stop anyone from blogging.

Hepi b'day, Nia dear~!!! >_<

mama_umar_maryam berkata...

ohh,birthday lady,happy bday and makesure u enjoy your day k ;)

H.I.M berkata...

KIRI JALAN KANAN PUN JALAN,
TENGAH-TENGAH POHON MENGKUDU,
JANGAN AKAK JALAN DI TENGAH-TENGAH JALAN,
PASAL DI TENGAH-TENGAH TU ADA POHON MENGKUDU.

*SELAMAT HARI LAHIR KAK MUNIRA*

lina berkata...

Salam dearest Ibu Mithali :))) Al HamduliLlah, hari yang berbahagia buatmu. Syukur padaNYA dan syukran jazilan pada Bonda yang telah melahirkanmu. Semoga ALLAH SWT Memberkahi kehidupanmu dengan sakinah iman, zahiran wa batinan, di dunia dan Akhirat, semoga berada dibawah Naungan Rahmat, Maghfirah dan Kasih SayangNYA, dan semoga ALLAH dan RasulNYA SAW senantiasa merindui dan menyayangimu. Demikian juga doa untuk Bondamu. Amiin ALLAHumma amiin. Fi amaniLlah ♥♥

Happy belated birthday nia....ni bukan sbb nak hadiah...ikhlas drp lina. sbb betul2 tak perasan. sbb lina pun suka kena wish kan apa salah nya kita wish org lain pula utk hari lahir nya...tak rugi apa2