Isnin, 20 Jun 2011

Kahwin satu peganiayaan untuk lelaki

Ada satu topik dalam Fly FM yang agak menjengkelkan aku pada minggu lepas.
Tajuknya "Why woman wanted soo much to get married?"
Ada sorang mamat call (bukan melayu), dia kata apa salahnya kalau buat hubungan bertahun-tahun? Lepas tu dapat sorang-dua anak (anak tak sah taraf, of course!), tak payah kahwin pun takpe...bla..bla..
DJ radio ni (perempuan Melayu) kata "tu satu penganiayaan untuk wanita"
Mamat ni tadi (yang perasan sangat pendapatnya betul) terus jawab
"perkahwinan tu satu penganiayaan untuk lelaki"
Pada pendapat aku, stesen radio Fly FM ni, kalau nak jadi Hamerika sekali pun, berenti la mengutarakan topik-topik sensitif macam ni. Malaysian ni dikatakan negara Islam bukan?  

Apa pendapat korang?


6 ulasan:

Huda berkata...

ampeh tul mamat tu..tok sah la wat topik bukan2, topik biase2 sudah..

AdD berkata...

Lelaki tu mmg bengong gamaknyer.. kalau ko bukan Islam pun kena register le... abis kalau dah beranak surat beranak anak tu ms nak buat, kena ada surat nikah utk islam, kalau non muslim musti ada surat register kawin... habis anak ko xyah ada surat beranak.. xyah sekolah... nak letak nama bapak apa? Bengong lah org yg tepon tu berckp x berpikir...

mariaariffbaby.com berkata...

:(
dari segi apa that man mention perkahwinan tuh penganiayaan utk kaum lelaki? macam terbalik kong jek..

merepek gak kekadang DJ ni kasi topic

H.I.M berkata...

siapa nama mamat tu?
meh rejam dia dgn jambu batu...

ibuhebat berkata...

ish ish.. memang tak patut!!

Nisa' Azman berkata...

Sori la lame xsinggah sni, gi bercuti sebulan, hehe..
btul ckp Nia tue.. topik sensitif yg agak bodo camtue xpatut dipersoal n dibincangkan pun.. although M'sia nie multiracial, tp kne gak hormat M'sia as an Islamic country..