Sabtu, 7 Mei 2011

Mini Contest : My True Love Contest

STICKY POST SAMPAI SABTU 7th MAY
Scroll ke bawah untuk entry baru

Pertama kali aku jumpa En.Suami, di tempat kerja kami yang lama. Masa tu aku baru seminggu masuk kerja. Memang tak budget pun akan berkawan baik dan kahwin dengan dia. Perkataan pertama yang dia cakap pada aku

"Ada apply KPLI?"

Hehe,..jauh sekali dari romantik kan?

Tapi, itu la jodoh. Kadang2 jodoh kita dengan orang yang tak disangka-sangkakan. Mungkin ada dikalangan korang bertemu jodoh dengan
a) Kawan Sekolah
b) Kawan Sekerja (macam aku)
c) Kawan Chatting
d) Kawan Facebook
e) Kawan Sekampung
f) Kawan Seuniversiti
dan banyak lagi....

Ini la intipati aku untuk mini-contest ni.
Aku akan pilih pemenang dengan menggunakan random.org (kes malas nak fikir..hehe). Tapi, kalau banyak penyertaan, mungkin aku akan pilih seorang pemenang dengan jawapan yang paling menarik juga.

Contest ni terbuka untuk semua 'followers' blog Baby & Me.
Soalan
1) Di mana pertama kali korang jumpa pasangan korang?
(tak kira la suami, tunang atau boyfriend)
2) Apa perkataan pertama yang dia cakap pada korang masa tu?

Bagi jawapan kat ruangan komen dan sertakan email korang sekali ok.
Tarikh tutup adalah tepat pukul 12.00 malam, hari Sabtu (7th May,2011).

P/S : Ada hadiah untuk pemenang, insha' Allah!




12 ulasan:

Izul Heartagram berkata...

saya nak!..saya nak!

1> Pertama kali saya jumpa pasangan saya yg kini..adalah di guard house..waktu petang..berebut-rebut nak balik n selisih..

2> Saya yg start dulu tanya "Kwik Lok tu manager ke?"...hihihi

~~@lyci@~~ berkata...

wah.. menarik gak ni...
ok, alycia nk join..

1. Dimana kali pertam jumpa?
Di Hotel Seri Malaysia, Port Dickson (masa kursus)

2. Apa perkataan pertama?

Hai..

~~@lyci@~~ berkata...

alah Nia, lupe nak tinggal emel :

deqya2000@yahoo.com..

tq ;)

my.mastura berkata...

ada kekonfiusan di situ..

1) Di mana pertama kali korang jumpa pasangan korang?
(tak kira la suami, tunang atau boyfriend)

erk..1st time jumpa, as in dating2 ke..as in kenal kt mana?

x pe..saya jawab 2-2 la yer

kami kenal melalui kawan..kawan seopis saya merupakan kakak angkat dia masa sekolah..kwn ni la dok kenen2kan sy dgn dia sbb dia beria suh carikkan pompuan utk dia..tgk2, dpt pompuan garang mcm saya..heheheh

1st time berjumpa kt KLCC (time tu, KLCC je tpt yg glemer..heh!) jumpa pon bertiga..x romantik langsung


2) Apa perkataan pertama yang dia cakap pada korang masa tu?

Assalamualaikum (sbb 1st time bercakap dlm tepon..kena bg salam)

email: my.mastura@gmail.com

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

1) pejabat
2) ada buku kenegaraan?ekeke dia nak exam PTD la katakan masa tue.

emel: ilasaleh@gmail.com

transformed housewife berkata...

kena buat entry ke ni Nia. Kalau jawab kat sini je boleh?

1) K.Nur jumpa suami masa kami sama2 masuk Kelab Taekwondo PPP/ITM. Masa tu baru masuk matrik. Kira kami ni sparring partner sbb sama2 tali pinggang hijau masa tu. hehe

2) Perkataan2 pertama:
"Kita satu kumpulan ke?"
(masa tu kami ikut rombongan Kelab Taekwondo ke PUlau Pangkor dan kami diletakkan dlm satu kumpulan.)

e-mail: nuradyani_rosly@yahoo.com

(HB utk Nia)

mama_umar_maryam berkata...

hahaha,kelako btol soklan kpli tuh,tp tu yang menjadiknye ;)

as for me
1) Di mana pertama kali korang jumpa pasangan korang?

kt matrix, kt cafeteria kot..mase tu die dgn geng budak laki ramai2..sebenanye kwn die yg nk usha aku,hahaha

2) Apa perkataan pertama yang dia cakap pada korang masa tu?

"hai, saya apai.." kahhhhh,bkn style ngorat tau,style mengusik..mase tu dlm hati aku,"ish,kiut plak mamat nih" ;p

ct N honey berkata...

jawapan 1.saya berjumpa hubby di dalam kelas tingkatan 4J(sek dan kelas yg sama masa tu si SMBK.

jawapan 2.Ehh..Tarikh hari jadi kita sama lah.(03 dis 1973)

e-mail.sitinoorhz@gmail.com

Blog aku kena fire

Nisa' Azman berkata...

Xperlu wat entry ke Nia?
Ok, saya join ye..

1) mule2 kenal hubby melalui majalah komik/manga Jepun. Pas 1 bulan berkawan, then br la Hubby ajak kuar n jumpe buat 1st time pd tahun 2006. Mase tue jmpe kat Kelantan, kat station bus aje. Hehe..

2) Perkataan pertama yg die ckp pada saya time 1st time jumpe tue: "Ini Nisa ke? Saya Faizal." Nape die cakap camtue? Well, bcoz kitorang mane penah jumpe sebelum nie, juz SMS n call je selama sebulan, then baru decide utk bersemuka. Hehe.. ^_^

ID: Nisa' Azman
Email: greennnpanda@gmail.com

transformed housewife berkata...

Salam Nia,
1) Jumpa masa baru masuk Kelab Taekwondo PPP/ITM. Masa tu ikut rombongan kelab pergi berkhemah kat Pulau Pangkor sambil buat training kat tepi pantai.

2) Ayat pertama "Kita satu kumpulan ke?" (tak romantik kan ? hehe)

e-mail: nuradyani_rosly@yahoo.com

P/S: HB mcm biasa.

chugie berkata...

Bestnye contest ni..
Nak join ye..

1)Jumpa Hubby kat Tempat Futsal
2)"Siapa nama??"

email: zumizie@yahoo.com

nia, jom lawat blog biz saya..
http://eizmierahslilcloset.blogspot.com/

deqlis berkata...

alamak dah tamat ke Nia??

aku nk join gak hehehe..:-)