Isnin, 11 April 2011

Nasi Kuali

Korang selalu makan pakai ape? Pinggan? Haa..tu style lama tuu..Ni ada satu style baru yang lebih kontemporari.
Nasi Kuali!

Keistimewaan Nasi Kuali?
1) Korang dapat kurangkan pinggan untuk dicuci. Kuali dan pinggan sekali la ni.
2) Masakan korang dijamin fresh 100% sebab tak de buang masa pindah ke pinggan, kan dah kena angin makanan tu, time pindah tu.
3) Korang akan nampak ranggi.

Err,..tapi aku rasa mak mertua korang takkan rasa ranggi kaedah macam ni. 
Takut dia rasa menantu aku ni malas betol!

Korang pernah jumpa nasi hidang macam ni kat food court?


12 ulasan:

Kancilbiru berkata...

orang tua2 kalau tgk marah ni..pantang dorang makan dalam kuali atau periuk...ekekeke

my.mastura berkata...

ada..aada..penah jumpa kt mana ntah..mcm kurang senonoh je mkn dlm kuali..hahahah

Nadiah Sidek berkata...

anehnya mkn dlm kuali. katne tu?

AdD berkata...

ada... tp betul lah tu... xyah mak mertua... Laki den pun selalunya xkasi kalau nak order nasi dlm kuali tu kalau kt food court memana? "mkn dlm kuali? xsenonoh" katanya

[-suziey-] berkata...

hmm klu ikt org tua2 yg btl2 old skool mmg xleh terima mkn cenggini..kurang sopan..hehe kt xpnh try lagi tp dh byk nmpk..

isabelle berkata...

kat food court ada le. kat dpn mertua, mampus kena jegil!

mariaariffbaby.com berkata...

ada dear..

tapi rasanya tak tergamak la nak serve hubby with kuali yang kita selalu guna masak tuh..

if agak2 gila pemalas kita ni..akan dipertimbangkan :P

mama_umar_maryam berkata...

penah nmpk, tp xpenah cube

W a n i e berkata...

penah nampak & try makan nasi kuali di Alamanda, Putrajaya.. =)

Farra Dhelina berkata...

pernah jugak jumpa kat FC, MV..time tu dia letak lauk kuah asam pedas dalam kuali tu.. hehe..nsb kuali kecik je..

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

macam buruk nau kan makan dalam kuali..hehehehehehehe

Nia berkata...

Kancilbiru: ha'ah, satu lg kalau mkn nasi dari periuk,..pergh..kena bebel nanti.

mymastura: tak senonoh? hehe..comel la..

Nadiah: kat food court biasanya ada ni..

AdD: mmg nampak weird jgk..hehe

Suziey: silap2 diaorg panggil buruk lantak..huhu..

Isabelle: haha,..mak mertua aku pun mesti rasa malu kalau dia tgk menantu dia mkn mcm tuh.

maria: haha,..bleh bygkan muka laki kita kalau hidangkan guna kuali. mesti dia igt kita perli ke ape..

Zety: kena cuba Zety, ranggi..hehe

Wanie: Sedapkan? hehe..

Farra: kalau pakai kuali besau tu,..hehe..tak dpt nak bygkan

ellismie: ko tak tgk aku makan Ellis, comey weh..hehe