Selasa, 26 April 2011

Nasi Kepal

Aku sejak zaman sekolah lagi suka sushi. Favorite aku sushi telur tu (nama Jepun dia aku tak ingat).
Baru-baru ni aku try 'onigiri' atau nasi kepal. Dalamnya ada tuna mayo.
Siap ada arahan macam mana nak bukak pembungkus nasi kepal ni. Tapi gambo tak clear skit ya..hehe..
Nasi kepal ni sedap, tapi pada aku tak puas makan. Masa aku tengok Buletin Utama hari tu, aku dapat tau mangsa-mangsa tsunami di Jepun makan nasi kepal ni untuk survival. Sedih~~ :(
Diaorang makan sebab takde pilihan, aku pulak makan sebab saja nak try.

Salah satu cara korang boleh bantu mangsa-mangsa tsunami adalah dengan menyumbang ke sini

Apa makanan Jepun yang korang minat?


10 ulasan:

Huda berkata...

huda suka sushi :) yummy!

my.mastura berkata...

saya ni,sushi2 ni suka yg simple2 je..mayo, tuna..gitu2 je..yg pelik2 skit xsuka..

set nasi nye pon tgk gak..saya suka set yg ada unagi (belut)..tp biasa nye yg unagi ni mahal skit...

Fieza79 berkata...

betul2..tahu psl nasi kepal ni masa dorang bg bantuan nasi kepal kat mangsa2 tsunami...kata nya tahan ye tak basi smpai berhari2...

Ieda Al-Habsyi berkata...

penah byk kali cuba nak makan syshi tapi tak tertelan, gamaknyer tekak aku ni tekak kampong kot, hehehe :)
BUDAK KECIK NYANYI LAGU MAHER ZAIN - INSYAALLAH

isabelle berkata...

i love the fish roe & california roll.
tapi sejak2 preggykan adib, asyik nak mkn mknn jepun je. bankrap le jwbnya

Scya LollitA berkata...

org kate shushi pedas . yeke ?
tringin nak try . xpena lg , blanje satu ? hehe

AdD berkata...

yg telo tu nama dia tamago.. dulu kita keje kt sushi kin... kenyang mkn sushi hr2... segala yg berkaitan dgn tuna adalah favorite... buat tamago tu susah tau dari telur yg cair nak jadi kan bentuk blok yg boleh dipotong slice2 mcm yg dah siap tu... cuba bayangkan.. kepul2 awan keluar dr kepala sedang membayangkan...

chugie berkata...

tulah kan, dengar dorang kat sana just makan nasi kepal je.. kesian!

h4ni3 berkata...

beli katne ni?

Nia berkata...

Huda: yay..gang la kita! hehe

mastura: sy pun tak bleh kalau yg pelik2 tu..hehe

Fieza: a'ah,..thn lama dan mengenyangkan

Ieda: hehe..ada certain2 je yg tekak kita bleh terima, kalau yg sgt mentah tu..aduyai..

isabelle: hehe,..kelas ko Belle!

Scya: yg pedas tu wasabi kot yang.

adD: haaa...tamago! betul2 tu..

chugie: tu la..sedih..

Hanie : kat jusco yang..