Selasa, 5 April 2011

Jangan buat ini di stesen minyak

Hari tu aku pergi ke stesen minyak untuk isi minyak (duh..)
Aku tunggu kat belakang kereta putih ni. Lama betul aku tunggu, ingatkan tuan dia pergi bayar dulu.
Sekali, tak nampak2 tuan dia. Nak tukar pam lain, full house hari tu. Semua pam minyak ada kereta beratur panjang. Aku pun menunggu la dengan gigih. Aku rasa kalau dianggarkan, lebih kurang 2 kereta boleh siap pam selama aku menuggu tu.

Last-last tuan dia yang baju pink tu datang jugak. Dari gayanya, aku suspect dia keluarkan duit kat ATM atau beli barang kat dalam tu dulu.

Nasihat aku untuk akak baju pink tu, kalau nak buat urusan lain, parking la tempat lain dulu. Jangan la pentingkan diri dengan letak kereta di situ. Cuba kalau orang lain buat kita macam tu, macam mana rasanya?

Kalau korang jadi aku masa tu, apa korang akan buat?



17 ulasan:

eima berkata...

ko nk tau ape aku wat ek ...
dgn selamba aku kuar sambil maki die ..
bkn aku tak xpenah wat gitu ....
dah 2-3 kali dah ...

siti nurkhijah berkata...

pernah gak 2, 3 kali kena gini... membebel sorang2 je lah..

[-suziey-] berkata...

tu la..dornag ni kadang xleh pk..kita slalu klu nk kuar duit kt atm or beli barang usha dulu kete byk ke x..klu xde kete ok la..klu kete berderet Q jgn ler buat cenggitu..xbaik penting kan diri sdiri

Mayana berkata...

emm kalau org tk sabar mahu dh bergaduh dan kena carut tu,,sabo jelah...nia kan penyabar..tahniah dh ade domain sendiri...

Farra Dhelina berkata...

skt ht dgn org mcm ni kan..

kat tempat parking pun ye...dh tau ada org nak parking, siap blh melepak lagi dlm kete..siot je

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

betul tu..sian org lain kan..
suami sy ade gak buat camtu..tapi tengok pam station camnela..if ramai org idokler dia buat camtu..

NM02 berkata...

ai turun dan bagi ceramah kat dia... biar dia tau aku sedang mengamuk

DrSinga berkata...

Pinnnn !!!! kuat2 !

Nur berkata...

salam nia!sihat..?camno dgn assignment adsense..heheheh

kalu akak la jd nia, mmg nyumpah seranah laa dlm kete..:P

mama_umar_maryam berkata...

klu masih blh sabar,diamkan aje..plg teruk pon zt jeling je,hahaha

Wansteddy Tales berkata...

patutnya nia keluar n laung kat dia
"hai akak! mau makan karate ka?" hahhaha... mmg jenis suka buat kerja 3in1 sekaligus gamaknya. sambil nk byar duit minyak, cucuk duit dan beli barang2 dapo dlu kat dlm petronas. jimat masa dia. menyusahkan org lain. haih...

Syigim berkata...

penah jgk experience mcm ni. biasenye dlm hati mcm nak laser je n ckp ape yg terbuku di hati "tak considerate ke, tolong la parking tmpat lain...ramai lagi tunggu nak isi.. bla bla."

..tapi........sebetulnya, i diam je. S A B A R je dgn org mcm ni. if she can selfishly make ppl wait like that, it's possible she can maki2 if ppl try to nasihat her....

h4ni3 berkata...

bakor jer kete tu nia
pastu lari!! sbb babti dengan stesen minyak tu skali terbakor.. kekeke

gee ryder berkata...

hahaha my hubby pernah buat sebab dah takde tempat parking :p

sya berkata...

adoi..
selalu juga terkena macam ni...
kut ye pun nak membeli, park lah kat tempat lain dulu...
kalau saya, memang tenung dia habis2an laa...

Nia berkata...

eima: perghhh,..tabik kat ko! at least, bila balik dah tak sakit hati lagi, sbb dah luahkan sumer.

siti nurkhijah: tu la, pendam sendiri aje..huhu

suziey: kalau kereta tak byk, kereta lain ada option nak pegi pam lain kan.

Mayana: uii,..Nia idak le penyabar mana ni..hehe

Farra: woo,..tu pun betul, kekadang siap mkn dlm kereta lagi..cit

rose: kalau tak ramai, takpe Ros,..ini org beratur panjang kat belakang punya kes nih.

NM02: mesti dia serik dtg stesen minyak tu dah..haha

DrSinga: haha,..pin lepas tu buat isyarat bagus kat dia.

Nur: alamak,..kak..jgn bagitau Lyna, assignment adsense saya tu mcm ape je dah..huhu..

Zety: ataupun amik gambar dia, tulis dlm blog..hehe

Wan: ade satu lagi keje dia buat, buat org menunggu..iskk..
Syigim: i pun pikir mcm tu jugak, malas nak gaduh kan.

Hanie: haha,...ni mcm pengaruh cerita hantu kak limah je nih.

gee: haha..kalau tak lama tak pe lagi Gee.

sya: a'ah kan, bagi tenung skit. saya hari tu buat bodo jek, tak pandang pun..hehe

Cik Cempaka berkata...

ermmm..no comment..hikhik