Selasa, 12 April 2011

Budak Ni Tak Boleh Pergi Kenduri!

Budak kecik ni, tak boleh pergi kenduri.
Sebab dia akan lari-lari seluruh dewan dan maknya akan penat mengejar dia. 
Isk, udah la ayahnya tak de masa tu.
Aku sibuk mengejar dia, ambik pampers dia nak ganti, buatkan susu dia, bagi makan dia.
Kesannya, gambar aku masa kat kenduri tu takde satu pun! Bersabar aje la aku di sini! 
Kiranya aku takde bukti la aku berada di kenduri tu!! Ceh!!
(Tapi, gambar Diha ada pulak,..kira bukti aku la tuh..hehe..)

credit to : Nazirah for all pics

Apa tips korang bila bawak anak pergi kenduri?

12 ulasan:

my.mastura berkata...

tips saya?never go alone! hahahah

sama mcm saya gak la..x leh nk mkn kalau bwk si kecik tu..dia buat pangai nyer laaa haaaiii

Sidratul Muntaha berkata...

huuhu..
lebih kurang jer nia kena mcm tu
dak setot lagilah hyper..
huhuuhuh..
seb baek jugak dah tak bancuh susu time berjalan
umpan dengan milo or air sedap.
tapi mcm bese la,setotkan anak bpk
sume bpk dia handle
so far..
mmg caca marba jerlah..
klu pergi kenduri
mmg makan kena bergilir or makan cepat2 pastu barulah gerak jumpa org n sape2..
tak leh bgi dak setot boring
klu boring..
mulalah dia buat hal!

Maya Mayana berkata...

bawakla mainan atau sesuatu yg boleh buat dia diam..hehe..Nia pn tecit2 mcm tu tk?

[-suziey-] berkata...

hmmm mgm bdk besar ni cenggitu la pangainya..mcm aQeel dia klu 1st time g tpt tu dia mcm tkt so dia behave..tp klu dia dh panas ha mula la aktif gk.huhu

isabelle berkata...

tips? bg dia mkn dulu sikit kat rumah & bwk mainan pujaan dia.

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

ms kecik2 dulu leceh dan tensen time dia nak tidur atau menyusu.dah besar ni, pergi kenduri lepas dia dah puas lena kat rumah.bagi cargas sket..hehehe. nak mengejor tu tak kisah, ummi dia suara veto :p

DrSinga berkata...

comellah kasut Diha!!

BabyIntan berkata...

Alaa sian nya diha, mummy mareee ke tu sayang...hee hee :D

Takpe diha, lain kali diha lari laju2 lagi tau...ekeke...lariiii!

Latest n3: Doctor Comel!

transformed housewife berkata...

tak tahu pulakk nak bg tips pasal ni sbb anak2 Knur alhamdulillah depan org2 lain diaorg behave. HB for u.

cujen berkata...

takde anak lagi, so tak boleh bagi tips.

salam singgah dari CUJEN THE LEJEN

PERKARA YANG ANDA TIDAK TAHU TENTANG MAYBANK

Nia berkata...

mastura: haa,..mmg,..kena bwk jgk assistant kan, kalau kita sorang aje, abis laaa..

Ayu: tak pe Ayu, motivasi utk kita, kalau budak tu nakal masa kecik, dah besar nanti dia berubah la tu..hehe..

Maya: huhu,..tu la psl. tiap kali Diha buat perangai, mesti mak I cakap, ni perangai ko masa kecik nih, sebijik!

Suziey: tp, aQeel ni mmg nampak good boy pun,.hehe..

Belle: hah! mainan pujaan! aku lupa nk bwk hari tuh.

ellis: haha,..bleh bygkan, mesti Nuha tak lari jauh2 bila ummi dia keluarkan suara veto tu.

DrSinga: hehe,..kaler pink

BabyIntan: uii,..kalau dia lari mmg tak terkejar.

kak nur: cara didikan tu kak nur kena kongsi tu..hehe

H.I.M berkata...

tips: xde tips...biar kan je dia....nn dia penat...dia berhenti lah...