Selasa, 8 Mac 2011

Set macam ni untung ke?

Bulan lepas, aku pergi makan Valentine Set ni dengan Lily. 
. Awal2 dah 'foul', takde aura romantik sebab pergi dengan Lily, bukan dengan En.Suami.
Kitaorang rasa ini la pilihan yang paling ekonomi dan bijak yang kitaorg dah buat.
Dapat wantan goreng 6 biji (saiz asal lebih kecik ya, harap maklum)
Chicken Parmigiana (aku pun tak tau apa maksudnya, jangan tanya aku..huhu)
Tapi, aku perasan sayurnya macam hutan dah ni..hehe..
Ini yang Lily excited sangat, Chocolate Lava. Ada coklat cair di tengah-tengah. 
Tapi,..korang tau dia bagi berapa? 
SATU jer kek ni....romantik wehhh!
Bagi aku dan Lily, ini bukan romantik, ini TAK CUKUP!

Korang tau nape tak cukup?
Kalau bandingkan dengan tangan Lily, besar ni la keknya.
Kalau dengan kad matrik aku, macam ni la besarnya.
Kalau dengan botol sos, macam ni la besarnya..
Kalau dengan paket gula, macam ni la besarnya.
OK..OK, aku stop sekarang... 
Rasanya korang pun dah faham dah apa mesej yang aku cuba sampaikan. KECHIK weh!
Last-last kami perasan, ada set macam ni jugak. 
2 orang baru RM48..dapat kek lagi sorang satu...adoi!

P/S : Sesiapa yang kerja kat Secret Recipe atau ada kaitan dengan Secret Recipe, jangan marah arr..gurau-gurau aje.

Pernah tak korang alami macam ni? 

14 ulasan:

=sz= berkata...

ahahahaa...
tak perasan plak ada set ni...

takdenya nak romantika kek kecik tu kan..kuikui

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

aduhai..memang kecik keknya..sedap sangat ke kek tu?
aku masuk SR mesti nak makan kek ajer :p

Three Musketeers berkata...

Memang kecik jer kek tue. Kiter pon pernah makan....:)

Takper, next time berhati-hati dengan promotion macam nie yer...:)

my name is Yana berkata...

biasa la tu,taktik nk kasi order if tk cukup..hehe..

Sumijelly berkata...

lain kali cuba ajak aku sekali ni...
asyik korang jer ngedate....
bila nak ngedate bersama wei.......hahaha

Sumijelly.com

h4ni3 berkata...

ayoyo.. mcm tak berbaloi jer

boikot SR skrg ni.. sbb hari tu ada peristiwa menyakitkan hati! grrr

wan nurul hezrina abd halim berkata...

hikhik pernah.sama konsepnya beli barang mahal kat kedai A n bila jupe gerai B lagi murah siap ada spesial give=)

isabelle berkata...

a'ah la..baru tingat ada set yg lagi satu ni.tapi xdpt pilih main course & takde wanton la kan.
aritu my bday i pi amik valentine set tu.cisss!!!

p/s: choc lava mana ada org buat besar2

ana berkata...

suka set pizza hut...murah dan berbaloi!

melayuangkat berkata...

Assalamualaikum dear,

How are you and Diha?

Semoga semua dalam baik-baik dan sentiasa dalam Rahmat Allah swt. Mak Cik dalam peringkat akhir pengajian sekarang dan InsyaAllah akan mula menulis Thesis akhir bulan ini.

Take care!

transformed housewife berkata...

tak suka mkn kat Secret Recipe sbb rasa mcm mahal dan tak berbaloi.

mama_umar_maryam berkata...

siyes tergelak2 tgk perbandingan kek tu,hahaha

cikpuanhady berkata...

hehe..lawakla pasal gambar perbezaan saiz kek tu banyak2..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Nia berkata...

sz: set ni limited aje kot..masa valentine..hehe

ellis: sedap Ellis.tangkap feeling aku..

three musketeer: mmg berhati2 lps ni..frust woo..

Yana: strategi perniagaan dia kot..huhu

Sumi: haa..bleh aje kok mau ngedate..hehe.

hanie: ehhh..peristiwa apakah itu?

wan nurul hezrina: lps tu frust sbb tau ada yg lebih berbaloi..isk!

isabelle: tu la,..romantik la sgt set tu..haha

ana: haa,..saya suka dominos :)

melayuangkat: waalaikumusalam makcik, wah cepatnya, dah buat tesis sekrg.

Kak Nur: suami saya pun ckp gitu kak..hehe