Khamis, 24 Mac 2011

Perempuan aje boleh baca!

 Mak aku : Sarung handle peti ais ke yang ko jemur-jemur ni Nia?
Aku : Isk, mak nih..tu cloth pad la mak
Mak aku : Hah? Ape tu?
Aku : Macam pad biasa, tapi ni boleh cuci dan pakai semula. Green Living..*dengan muka semangat*
Mak aku : Ko ni dari kecik sampai besar memang suka mengarutkan! *Gelak tak hengat*

Setakat ni, kalau kat ofis, aku masih pakai disposable, bila tukar baru aku pakai cloth pad sebab apa-apa hal pun aku cuci kat rumah..hehe..Aku tak 100% green lagi ni, tengah mencari kekuatan..huhu..

Amacam? Nak cuba cloth pad? 

15 ulasan:

=sz= berkata...

haru juga klu nak basuh bagai kat toilet opis ek...


memang kebanyakan mak mengenal hati budi anaknya dari tapak kaki besar 2 jari kepada lebih besar daripada tapak kaki dia ;p

nini berkata...

nini dr dulu mcm berminat.. hihihi tp tak terbuka hati lagi... heheheh cloth pad ni blh thn berapa lm kalau pakai eh?

mummy_ayu berkata...

comelnyacloth pad tu..beli kat mana?..ok ker pakai...?

*diera* berkata...

part sarung peti ais tu lawak tak hengat.. hahahhaha.. Good idea.. hehehhe kalo untuk anak kita bagi cloth diaper.. mami dia plak pakai cloth pad.. 2 thumbs up!

my name is Yana berkata...

nasib mak tu tanye kalau dia terus sarung kat handle peti sejik tu camana?nga...nga...nga...rasa kuah tu jadi jugak le menurut tekak ku ini..hehe

kakngah berkata...

mmg pakai CP pun. cuma bila heavy flow pakai dispo punyer sbb rasa lebih selamat ;)

tifa berkata...

nia beli kat mana ?
Tifa pun nak try

white rose berkata...

kat mane bole dapat mende ni kak?

mcm best je

isabelle berkata...

kalo kain batik dulu tebal..boleh lipat/alih belah lain lak..hehe.

Hanz berkata...

Nia, ni Baby Snowdrop punyer kan? Hanz pun nk menerai jugak kalu boleh sumer local CP maker Hanz nk cuba. Support Local products! :)

AdD berkata...

Mana ko beli yg ada wing n siap ada button ni...

h4ni3 berkata...

hehehe
bila baca dialog, terasa macam tgk iklan kat tv pulak :D

fa10 berkata...

1st time i tahu pasal cloth pad ni...
ok juga ni, klu pakai disposable pun nak kena cuci juga sblm buang, kan?
klu dpt kaler hitam merah cantik ni...

Little Mama berkata...

i dah pakai cloth pad selama 3 tahun ;) masa kat rumah dan pergi kerja pakai tapi kalau jalan-jalan atau bermalam tempat lain tak pakai sbb takde kemudahan nak cuci dan sidai ^_^

transformed housewife berkata...

kenapa mak NIa gelakkan Nia? Knur teringin jugak tapi tak tahu nak beli kat mana.