Rabu, 2 Mac 2011

Orang Penting Pada Setiap Perkahwinan

Perempuan ini mengiringi korang menghampiri gerbang perkahwinan..

Perempuan ini membantu korang semasa bersanding (tolong lap peluh, tolong lap tangan korang yang penuh bunga rampai, tolong cari payung korang yang hilang untuk berarak, tolong pakaikan 'corset' korang..)

Perempuan ini mampu menjadi penenang kalau korang 'nervous' masa nak bersanding

Perempuan ini jugak boleh tolong bagi 'goodie bag' kat kawan-kawan korang 

Perempuan ini sanggup stay sampai majlis habis dan tolong settlekan apa2 yang patut

Siapa perempuan ni?
Dia mungkin kawan baik, adik, sepupu atau siapa saja dalam hidup korang..

Tapi, yang pastinya, dia berkongsi kegembiraan pada majlis paling bermakna dalam kehidupan korang..

Aku sendiri sangat menghargai pengapit aku. Aku tak pernah cakap padanya, tapi aku akan cakap sekarang..

TERIMA KASIH 
SEBAB SUDI JADI PENGAPIT AKAK DAN TAK CLAIM DUIT BAJU PENGAPIT TU
(i love u, babe!)

Siapa yang jadi pengapit korang dulu?

15 ulasan:

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

siapa tu ? aku kazen aku yang teman sepanjang majlis & adik andam..hehehe

my.mastura berkata...

masa sy dulu, adik yg jadik pengapit..tp mcm x der fungsi..kita suh amikkan ayam, dia buat dek je..x kan lee kita pengantin nk nk panjangkan tgn gi senduk lauk...huh! melepas lauk pengantin

Em's Family berkata...

pengapit mira, my best friend dari umur 8 tahun!! and we are still friends sampai sekarang

ain berkata...

mama diha, ain xkawen lg tp kazen ain dh cop nk jadik pengapit ain nnt.. die dh request belikan bju 4 meter..ahaks!!!

✿ etiey erywan ✿ berkata...

hmm i tak de pengapit. cuma yang mengiring ke pelamin anak sedra. tu pun skejap je

Farah Y berkata...

My best friend was my pengapit, iaitu adik farah sendiri. Hehe.

DrSinga berkata...

pengapit tu dah jadik pengantin lom??

mama_umar_maryam berkata...

owh..tibe2 touching weh..btol,pengapit ni yg bykkkkkk berjasa kt kitekan..name pengapit aku waney,kwn baik,full pakej,siap buatkan hantaran..

yatie chomeyl berkata...

boleh tak i dha lupa sape jd pengapit wpon br je 2thn lebih kawen uhuhuhu. terpkasa tgk balik gmbr kawen, then br ingat.oo adik ku yg jd pengapit rupa nya hehehe

maya amir berkata...

yg jadik pengapit saya kawan dari sekolah menangah, sampai ke uni, sampai laa dah keje ni..masih berhubung dgn die.. suma kdg2 waktu membataskan hubungan..huhu..

h4ni3 berkata...

pengapit = bespren saya :)

Syigim berkata...

i dulu ade 3-4 kawan baik jadi last2 pilih bestfriend indian jadi pengapit! sbb kalo pilih salah satu yg malay tu nanti yg the others kecik ati hihi....

lain dr yg lain sket hihi ;) walaupun masa ari tu ramai je yg ingat dia anak mami... :P

Liza berkata...

cantiknyer...and my pengapit was my cousin...

Lily berkata...

hehehehehehehehehehehehehehehe

bulan 7 ni ambik watak kakak pengantin pulak...

Intan berkata...

My pengapit is my mak andam nya assistant :D