Selasa, 15 Mac 2011

Kalau korang tak nak malu...Part-2

Sebelum pergi serbu dewan untuk kenduri kahwin siapa-siapa pastikan
1) Dewan itu nama yang sama macam dalam kad. Jangan dalam kad kata Dewan Kiambang, korang pergi serbu Dewan Raja Muda Musa...eh,..salah tu..

2) Pastikan nama pengantin sama macam dalam kad, kalau namanya Fasha Sandha, pastikan itu la namanya. Jangan pergi kenduri nama pengantinnya Lily, Adina atau Mastura pulak..eh, salah tu..

3) Jangan terpengaruh dengan bro atau akak RELA yang bagi direction jalan tu, dia bukan tau kita nak pergi wedding mana pun, dia main tunjuk aje jalan...eh..lagi salah tu..

Andai kata tersilap jugak dewan dan korang cuma dapat tau salah masa salam dengan mak pengantin,
cuba berlalu dengan senyap2, walaupun mak pengantin tu tetap jemput korang masuk 
(sekali pun dia dah tau korang salah dewan).

Siapa yang silap dewan tu?? Eh,..bukan aku..aku cerita pasal kawan aku ni..betul nih!
hehe...

Korang ada pengalaman salah dewan?

14 ulasan:

my name is Yana berkata...

belum lg tp boleh la praktikkan ape yg Nia ajar ni

Huda berkata...

tak pernah lg :) tp salah rumah tu adalah..kami cepat2 pusing balik sebelum disambut oleh tuan rumah :)

ain berkata...

ain penah gi salah kenduri. kenduri tu buat kat rumah area tmn medan, PJ. Kebetulan ari yg same ade 5 kenduri kat tmn yg same. 2 kali silap salam mak pengantin.hu3..

=sz= berkata...

ahaaa...
saspen je kan..
lg plak musim kenduri kawen ni..
kl setaman, banyak lorong plak kendurinya... kuikui

karipapsayur berkata...

kah3. naseb blom pernah!

h4ni3 berkata...

betul ker jadi kat kawan tuuu??

ehehehe

Em's Family berkata...

mira tak pernah, mak mira dua tiga kali dah.. haha.. ade sekali tu sedap je dah makan, sekali bile MC umum ketibaan pengantin, tengok nama pengantin bin binti macam orang tak kenal, lepas tu tengok kad haha salah.. :D

sahromnasrudin berkata...

saya salah dewan lum lagi tapi salah rumah memang hampir nak kena hehehehehee

maszmadi berkata...

hikhik, setakat ni x penah lagi la tersalah dewan kahwin..
lagi la sekarang ni setiap kenduri akan terpampang bunting @ banner kat depan dewan @ khemah kan.. lagi senang..

isabelle berkata...

ehehehe..mcm susah je nak percaya kwn u yg silap tu.hehehe

mariaariffbaby.com berkata...

huhuhuhhuhu..
mak kita penah..
sebab at the same time..satu lorong tuh buat keja kahwin..

dia ingat umah yang pertama tuh kawan dia..
sekali dah siap makan lagi..baru sedar yang dia silap umah..
so, dia salam kaut gak..and kasi lebih..as dia silap umah..
:)

mama_umar_maryam berkata...

hihihihi..so far blm pnh slh dewan lagi

transformed housewife berkata...

tak pernah lg tersilap dewan. Tapi selalu rasa mcm nak singgah je mana2 rumah yg ada kenduri. Lps mkn, terus cabut. hehehehe

Ladysirna berkata...

salah dewan tak pernah lagi, tapi salah jalan tu the very the common..hehe