Rabu, 9 Mac 2011

Hati warna merah jambu

Hari ni, mood aku berwarna merah jambu! hehe..
Nak tau kenapa?
Aku ke blog Wan 
dan nampak ini
Boleh baca kat sini

Syukur Alhamdulillah dan terima kasih pada Wan dan juri-juri dilantik!
Secara jujurnya, penyertaan yang masuk semuanya sangat 'power' dan kreatif (aku tau bunyinya klise, tapi ini kenyataan!)
Ini entry aku

Aku nak bagi korang satu tips menarik (ceh, baru sekali menang, sibuk nak bagi tips), kalau korang nak join 'creative entry', jangan sesekali pergi tengok-tengok entry orang lain selagi tak siap entry korang. Aku pernah tengok, lepas beberapa minggu aku hantar entry aku untuk satu contest, aku perasan ada sorang kawan blogger yang baru submit entry utk contest yang sama, buat entry ala-ala aku punya. Stail bergambar, penyampaian nampak seakan-akan sama. Kat situ dia dah rugi sebenarnya, kalau dia buat entry ikut idea dia sendiri sebelum tengok entry aku, ada kemungkinan entry dia akan lebih baik dari aku dan berkemungkinan juga untuk menang. Aku tak salahkan dia, bila tengok entry orang ni, kebarangkalian untuk kita terpengaruh dengan idea orang tu adalah tinggi..(tapi, aku tak menang pun contest tu..hehe)

Korang ada tips untuk creative entry? 
Mari kongsi kat sini...:)

14 ulasan:

my.mastura berkata...

wwaahhh..tahniah yer...

maya amir berkata...

i penah sekali jek masuk contest tapi tak menang pun..hahahah tapi kire ok gak sbb i tak tiru gaya org.. *tak suke kalau ade org plagiat style kite*..huhu..anyway, nak ckp congratssss nia:)

mamalieyna berkata...

waaah congrate..hadiah menarik!

tips..alahai tak pandai...contest pun dh jrg join dah..huu!

my name is Yana berkata...

tk pernah joint lg la nia,tahniah menang...nak FM dari Sabah tk?

Lelord berkata...

tahniah yek Nia

h4ni3 berkata...

nak tengok entri org lain boleh...
tapi make sure lepas tu korang buat yg lain daripada orang lain

Huda berkata...

huda x bape kreatif la nia :) biase2 je..

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

waa tahniah nia..
kita tak kretip
sbb tu jarang masuk kontes..ehehe

Three Musketeers berkata...

Nia, ader tak info pasal Venusa tue? Kiter tak pernah dengar la plak. Hahahaha...:D

MamaAiman berkata...

tahniah!alalalala..comel betul adiahnye :D

sahromnasrudin berkata...

assalamualaikum..

first time ke blog ini dan singgah blog ini..

tahniah!!! memang bertuah awak dapat memenanginya kan

isabelle berkata...

no wonder la u menang. your entry tu superb

transformed housewife berkata...

congrats! knur tak berapa pandai dlm buat entri kreatif ni. NIa lg terer.

Intan berkata...

Tahniah Nia!!!

Cute okeh hadiah nya...best :D