Sabtu, 26 Mac 2011

Free Domain Contest by Little Mama

DOMAIN 
PERCUMA!!
Berminat?
Bisnes Sambilan, Network Marketing, Premium Beautiful, Herba Maharani header image 2
Littlemama a.k.a Kak Ros menawarkan domain percuma sebagai hadiah contestnya kali ini. 

Cara menyertai? 
Cuma buat entry ringkas mengenai contest beserta dengan sebab anda nak kan domain tersebut.
Mulakan dengan ayat ini 
Saya mahukan Nama Domain Percuma dari Little Mama untuk blog saya kerana………

Apa itu domain?
Nampak tak URL blog ni?
http://unlistedone.blogspot.com
Kalau ada domain, aku boleh dapat nama blog
http://unlistedone.com
Nampak lagi profesional maaa..

Kenapa saya mahu domain percuma?
Saya mahukan Nama Domain Percuma dari Little Mama untuk blog saya kerana...

1) Blog saya akan lebih mudah diingati
dan tak dilupakan macam kucing ni melupakan kunci
source: here
Blog saya sekarang menggunakan http://unlistedone.blogspot.com dihujung URL. Ini akan menyebabkan agak susah untuk saya mengpromote blog saya pada rakan-rakan dan kroni-kroni. Saya akan menerima respon yang sama setiap kali
"eh,..tak boleh panjang lagi ke URL blog ko?"
Dengan mempunyai domain sendiri, saya dapat meringkaskan nama blog saya secara tidak langsung. Maka, ia akan memudahkan orang-orang yang pelupa ini untuk mengingati blog saya..yay!! 

2) Blog saya akan nampak lebih menarik

source: here
Nama URL memang memainkan peranan dalam menarik perhatian pembaca pada blog kita. Bayangkan kalau URL aku sekarang ni diganti nama sekalipun menjadi 
http://niafazira.blogspot.com/
 (peminat Erra Fazira wehh!)
Takkan menarik macam
http://niafazira.com/

3) Saya akan nampak lebih serius dalam blogging
source: here
Dari URL blog, pembaca dapat menilai betapa seriusnya komitmen seseorang blogger itu.Walaupun, modal yang diperlukan untuk domain tak sampai beribu, tapi usaha yang diperlukan untuk mengadakan domain tu, akan menjadikan seseorang blogger itu nampak serius. 

4) Networking yang baik dapat dibentuk dengan domain
source: here
Kita akan berpeluang mengenali lebih ramai blogger lain yang mula mengenali kita melalui nama URL kita yang mempunyai domain tadi. 

5) Kita akan dihormati
source: here
Blogger dengan domain sendiri akan termasuk dalam kategori 'taiko'..hehe. Jadi blogger lain akan terdetik rasa hormat dan kagum di hati mereka..(pergh..memandai aje aku nih,..haha..)

Kalau korang berminat, details disini


7 ulasan:

Sharinginfoz berkata...

all the best, bagus gak ada domain sendiri

CikLilyPutih berkata...

ermm boleh menanglah nia.. all the best

Ladysirna berkata...

wa..macam best je ni..nak join gakla!

mama_umar_maryam berkata...

gudluck nia! adiah dah smpi,tqvm dear ;)

tingat gak kt 1 contest zety menang nama domain tu,hmm..nk redeem lah..ntah blh lg ke x

cikpuanhady berkata...

good luck dear..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire

mizzura berkata...

tahniah..awak pun menang..yehuuuu!!!!

Cik Dya berkata...

dear...betul ke kita menang ni .. i tak caya lagi ni ..seriously terkejut..sedang bergelut dengan perasaan hantar anak kat taska..sedey bagai..anak tak nangis pun..mak yang lebey2 sedih..hahaha..

bukak2 email little mama bagitau menang domain...syukur alhamdullilah..gembira sangat...

congrats to u too dear :)