Selasa, 29 Mac 2011

Apa ada di SPA?

Tak, bukan SPA-Suruhanjaya Perkhidmatan Awam. Tapi, Spa yang kita pegi untuk de-stress konon-kononnya. 
Aku ajak Lily ke Spa. Sebenarnya, sebelum aku kahwin lagi aku dah berjanji2 dengan dia untuk mewujudkan tabung Spa, supaya kitaorang boleh kumpulkan duit untuk ke Spa. Tapi, sampai Diha dah pandai berlari dah sekarang ni, baru aku dapat tunaikan janji aku.
Kami ke Tini Spa di Seksyen 7, Shah Alam. Berpusing-pusing jugak mencari. Akhirnya jumpa jugak!
Err..memang tak se'gah' entrance Serenity Spa (mcm la aku pernah pegi Serenity pun), tapi kat atas nampak gah aje, macam tempat spa lain jugak.
Kami pilih pakej Body Pamper..perghh...
1) Massage
Aku suka betul massage ni. Rasa macam nak tertido..hehe. Sangat selesa aje rasanya. Aku buat Swedish Massage.

2) Sauna
OK, aku tak berapa suka, sebab kena duduk dalam Sauna Bag tu sampai berpeluh-peluh. Pekerja Spa tu kata, boleh bukak beg tu kalau tak tahan. Tapi, aku tak nak, sebab Lily pun boleh tahan, tiba-tiba aku tak larat pulak,..malu la..

3) Body Mask
Aku ambik Boreh. Ini rempah ratus, untuk mengeluarkan angin. Lily tak nak ni, dia kata macam orang baru lepas pantang. Tapi aku nakkk, memang kuat jugak rempah dia. Tapi, rasa lega aje lepas tu.

4) Aromatheraphy Milk Bath
Mandi susu!! Tapi susu ni sangat wangi. Ini pun satu acara yang aku 'blur' skit. Lepas berendam dan sental-sental mask kat badan, aku duduk kat dalam 'jacuzzi' tu sorang-sorang. Lepas tu aku tak tau nak buat ape. Last-last, aku main air je..kecepeh..kecepehh..Rasa pelik je,..huhu...

Apa-apa pun, kami sangat berpuas hati dengan pengalaman pertama kami ni. Lily kata dia nak pegi tiap-tiap minggu! (agak-agak le weh!). Owh, kami ada dapat free eye treatment sebab recommend 2 orang kawan untuk ke Tini's Spa. Nanti pegi lagi la ni..yay!!

Kalau korang berminat nak try, boleh ke Tini'Spa
Tini's spa
27A, Jalan Kristal K7/K Seksyen 7, 40000 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan.
Tel : 03-55125388
Tel : 013-227 5859

Korang pernah pegi Spa? Macam mana experiencenya?




11 ulasan:

mama tisya berkata...

best p spa cz kita di layan bagai puteri...hehehe

yatie chomeyl berkata...

tak pernah pergi..sob sob sob

white rose berkata...

tak penah pegi...xde pengalaman langsung...

bardboo berkata...

sy xoenah oegi algi..tp mgkin pas bersalin nak gak merasa, utk segar2kan bdn.. =)


Jom Lawat: Blog Bardboo
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

mama_umar_maryam berkata...

serenity spa penah pegi! hahahaha,tu pon hubby banjer - skali seumo idup kot ;p

mmg best weh.rase ala2 diva gitu..zety blm redeem lg kupon milkadeal spa yg rm 36 tu

isabelle berkata...

syoknyaaa...
nanti i naik keje next week, kalo u ada masa ngular, ajak ekk?hehehe

Huda berkata...

me x penah g spa..tp salun tu penah la masa nak kawin dulu wat facial n massage sikit2 :) masa g bali dulu pun x dan nak g spa sibuk nak tengok tmpt org je :)

Little Mama™ berkata...

nia, gambar dalam spa takde? (^_^)

Sumijelly berkata...

pas bersalin jerla aku g ..........

Sumijelly.com

Ladysirna berkata...

I loiike!!saya memang suka gi spa..tapi selalu tak sempatla, spa yg selalu diterjah ialah cintasari tradispa..spa ni yg best utk pompuan jerk, lelaki no entry...ala2 kat Bali dengan muzik dia yg menenangkan(macam pernah gi Bali jerk..kuikui..)

Bestkan gi Spa, rasa macam dimanjakan sgt, especially bila kena urut2 geli hehe..

Nia berkata...

mama tisya: mcm ratu pun ade..hehe

yatie chomeyl: balik sini nanti boleh buat dear..hehe

white rose: nak kawin nanti bleh buat dik

bardboo: ha,..lps bersalin pun best

Zety: walah,..i teringin nak g sana..

Isabelle: hehe,..i pakai uniform Belle, kalau i ngular, satu shah alam tau i staff mana..haha

Huda: kat Bali dah mcm kedai runcit, tempat spa dia kan

Littlemama: tak sempat amik kak, teruja sgt..hehe

Sumijelly: haa,..ok gak tuh

Ladysirna: i tak dpt masuk blog u la dear,..maybe sbb pakai chrome kot..huhu