Jumaat, 18 Februari 2011

Selera ke makan kat kolam pancing?

Heran aku bila En.Suami ajak makan kat kolam pancing. Aku terbayang aje bau kat situ macam mana.
Sampai aje nampak satu kolam ikan kecik. Besar woo ikan ni..
Hwargghh!!
Mata dia silau kena flash camera kot.
Ni le kolam pancing tu. Serius cakap, aku memang tak suka memancing dan aku gagal memahami konsep keseronokan memancing.
Diha pun tak paham jgk kenapa duduk diam sampai berjam-jam menunggu seekor ikan, merupakan satu keseronokan. (ya la pulak, Diha mana reti duduk diam..haha)
Aku pulak, cuma boleh duduk diam, kalau makanan dah sampai. Telur goreng pun ada, yay!!
Last2, selera jer aku makan. Takde la bau yg aku bayangkan tu..hehe...Aku terbayang makan kat kedai akuarium kot yg ada bau tu..hehe..
Korang suka memancing?

13 ulasan:

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

nia, sy takkleh nk mkn ikan kat kolam pancing..tatau nape. pernah gak abang sy ajak makan..sbb abg sy tu kaki pancing..maybe sbb tgk hasil tangkapan deme besor2 sgt kot..sy takleh makan ikan besor..takleh telan...ehhehe

Affan berkata...

ahaha. saya pun sependapat dgn kak, apa lah bestnya dok berjam2 untuk memancing seekor ikan kan.
baik beli je. huhu. mungkin bagi diorang blh mententeramkan jiwa kot memancing ni. hehe

Huda berkata...

huda x sabar nk tggu ikan makan umpan :) tp last week ada p dinner kat putrajaya..coffe village, mmg kat kolam pancing..sedap je makan :)

maya amir berkata...

hehehe..saya pun gagal memahami konsep menunggu ikan dipancing..heheh

=sz= berkata...

memancing kat pasarrr ke kedai je la kita cik nia ;p

✿etiey erywan✿ berkata...

wahh ada jugak erk?

Eyriqazz berkata...

suka..tapi dah berpuluh2 tahun memancing..pancing dulu2 pun guna joran buluh..hik2..part paling teruja bila pancing dimakan ikan dan menariknya..syookkk...

isabelle berkata...

my hubby suka. i cuma suka kalo dpt hasil je. pernah gi mancing..tapi kalo tunggu lama, xde hasil..x suka la

gee ryder berkata...

makan ikan kap yg kaler2 tu ker??

h4ni3 berkata...

tak suka mancing
suka makan aje!
hehehe

Lily berkata...

ni yg kat S24 tu ke? byk nyamuk...

white rose berkata...

memancing jrg, tapi menjala suke...

hahaha...

berkilo2 dapat...

Liza berkata...

penah gak tringin pancing dan makan kat situ, tapi tak berkesempatan lagik