Rabu, 9 Februari 2011

Praktikal @ Selekeh?

1) Make-up

source:here

Orang Kata : Perempuan biasanya akan ambil masa nak bersiap, sebab kena make-up dulu.
Aku Kata : Aku tak pakai make-up, serius! Aku cuma pakai mosturizer, foundation (kalau rajin!) dan bedak. 

2) Kasut
source: here
Orang Kata : Koleksi kasut yang dimiliki seorang perempuan. Takde had. Selagi berkenan, boleh jek..
Aku Kata : Satu sandal (yang mungkin akan hancus lagi 2 bulan) dan satu kasut kerja jek

3) Shopping
source: here
Orang Kata : Perempuan & Shopping? Bagai aur dengan tebing. Tak boleh dipisahkan.
Aku Kata : Paling bagus pun shopping online, tu pun dalam keadaan cuak, takut budget lari..haha..

4) Pakaian
source: here
Orang Kata : Kalau perempuan pilih pakaian, semuanya kena 'perfect'. Kalau tak betul pilih, nanti tak cun.
Aku Kata: Belasah jek, asalkan boleh tersangkut kat bahu.

5) Beg & Kasut
source: here
Orang Kata : Perempuan biasanya nak satu set beg dengan kasutnya.
Aku Kata: Satu handbag dan satu sandal yang bukan satu set pun. Itu aje la koleksi aku.

Aku cuba jugak nak jadi normal, make-up, suka shopping baju, beli kasut & sebagainya. Tapi, tak boleh la. Apsal ntah!  

Aku praktikal atau selekeh yek?
(Mak aku kata, selekeh..huhu)

Pengumuman : Keputusan Baby & Me Shopping Style Contest akan diumumkan selepas 1 minggu. Insha' Allah!

17 ulasan:

m4ruk0 berkata...

same la mcm mak kite! dia kate kite ni selekeh gk hahaha. asal boleh pakai cukup huhuhu ape kate kite2 cari image consultant ke ape dorg panggil untuk ajar kite2 ni yg x pandai makeup @ pilih baju yg sesuai huhuhu

Amirah Yusof berkata...

mcm lebih kurang sama gn saya! =)
x suka mekap even bedak bertempek kt muka

yatie chomeyl berkata...

tak kisah praktikal @ selehe di mata org lain, yg pntg hubby u ttp syg u..eheh ;)

.::sz::. berkata...

samaaaaa lah kita cik puan nia oiii...
jom selekeh sesama! :p

ada kawanku tanya ku pakai henbeg apa? kasut apa?
kujawab ku ada satu beg besar boleh masuk anak gajah dalam tu & satu je kasut ke selipar belasahaannnnn saja ... :p

Anamarza berkata...

Kita serupa... hihihihih bab make up tuh, my hubby kata tak yah, nak buat apa, cukup basic jer, cantik kat mata dia dah... ;0)

Meh baca: Selepas 2 tahun bersiaran...

mamalieyna berkata...

hehe...still normal la..tak selekeh tp berjimat..ngee.. ^_^

Fara berkata...

ku lebih suka gaya mu..simple dimple..ku sprt Apa Yg Org Kata..klu kuar kena makeup bagai..kkdg sampai rasa malas nk kuar disbbkan wajib makeup n cerewet nk pakai baju..huhuhu

ermayana a.k.a mrs mahzan berkata...

praktikal..selagi boleh jimat cermat pakai jelah ape yg ade,cuma if nk gi function @ ape2 majlis tk salah if bg diri sendiri melawa sikit..hehe

MamaAiman berkata...

selekeh ke??hehehe..nampaknya kita sama..semua..nak2 tang kasut; itula sandal pakai g lecture, itula buat g shopping. g pasar pun pakai sandal yg sama..ish2..tunggu sampai lunyai kut baru tukar..hehe..kalo dulu before kawin ade gak kasut ni utk kuarla, apela, sekarang semua sama :D

isabelle berkata...

praktikal.
where not neccessary, watpe membazir? i kena bljr drp u nih.

Three Musketeers berkata...

Tue bukan selekeh, Nia, tue simple nama nyer. Last time, maser kiter kerja Enginner, camtue la kiter. Only 1 pair of Scholl shoes yang kiter pakai sampai tapak terkeluar. Tapi, tue dulu la kan...:)

my.mastura berkata...

saya x rasa awak selekeh..mungkin awak jenis yg simple..:D

white rose berkata...

tak...akak bukan selekeh...

akak rock...

kakak sy ade sorang mcm akak...
sempoi je dia...
senang, takpayah runsin2 nak mekup2...

Liza berkata...

itu praktikal, lain org lain caranyer

transformed housewife berkata...

Praktikal! Sbbnya Knur pun mcm Nia. Tu yg ada org pernah tanya "Adik kerja Cleaner ke?" huhu.

mama_umar_maryam berkata...

heheheh,zety kategori ikut mood,kdg selekeh bebenor,kdg bergaye plak,kdg over,hahahah

Anne berkata...

kekadang bila nampak orang cantik bermakeup dan berfesyen rasa nak jugak..tapi malu la pulak. Hahaha