Selasa, 11 Januari 2011

Untuk Bacaan Wanita Sahaja!


source:here
Aku nak kongsi sesuatu ni...
Dah tau tentang range terbaru Kotex ni? Aku rasa dah lama di pasaran. Kebetulan aku dapat sampel ni dari Hanz.
Tujuan Kotex mewujudkan range ni adalah untuk membawa dimensi baru dalam inovasi tuala wanita..(perghh!!) Tuala Wanita tak lagi sinonim dengan warna putih dan boring!
Mungkin korang akan terfikir:
1) Cantik2 pun pakai kat dalam, bukan orang nampak pon!
2) Lor,..dah ada corak lawa2, bila pakai, kotor jugak!
Dulu aku pernah ditanya seorang kawan, kalau pilih Bra, ko prefer Bra yang ada riben kat depan ke atau yang plain? Selalunya, kita mesti lagi tertarik dengan yang ada riben kan?..kan??
Sama juga dengan pad bercorak ni. Pad ni nipis dan selesa digunakan. Aku terfikir juga, mungkin Kotex cuba menggabungkan ciri-ciri yang ada pada 'cloth-pad'. 'Cloth-pad' macam yang kita tahu, sama konsepnya dengan 'cloth-diper'. Maka, berbagai corak yang kita boleh dapat dengan 'cloth-pad' juga. Tapi, tu lain kali aku review, bila aku dah try.
Buat masa sekarang, kalau korang berminat, boleh dapatkan di pasaran sekarang ;)
Aku agak impress sebab walaupun nipis, daya penyerap pad ni adalah tinggi. Jadi, tak payah nak pakai pad yang tebal2 dan kurang selesa lagi.
Kot2 tengah 'moody' masa 'tu', nampak corak2 lawa ni, boleh mengurangkan rasa 'moody' tu..;)

Apa pendapat korang tentang pad bercorak ni?

23 ulasan:

Zue AnnaLeeya berkata...

salam nia... sggah balas kt cni...

tak pnah try lagik pad gini... tp cntik plak corak2 gitu... kaler pon soft jerk... nnti nak try jgk la... hehehe...

dah folow tau... jom xchange link... ngeeee...

my.mastura berkata...

cantik nyer!!!!!

tp harga pon mesti mahal skit dr yg biasa kan? hehehe

mrsboan berkata...

cantek la pulak...pas habis guna boleh wat koleksi kotaknya pulak...ermm...mesti agak mahalkan?

[-suziey-] berkata...

mahal ke wei? cantik giler..aku suka packaging dia..siap dlm tin tu..erkk ko pnya batch tu mcm mmg permanant plak kt situ..mcm 1 of the logo..ekekek:D

CikLilyPutih berkata...

ermm dah lama cuba nie,not bad jugak

sz | m.s.s berkata...

canteeekkkk...
sebelum ni tertarik ngan pembungkus kalerful..ni buat yg kat dalam tu lagi menarik (walaupun sendiri tengok je) kuikuikui

isabelle berkata...

i x la obses sgt kot dgn pad bcorak tu.
kang lawa2 sgt, syg lak nak pakai.hahaha

Three Musketeers berkata...

Cantiknyer packaging dier...:)

h4ni3 berkata...

comel
tapi macam sayang pulak nak pakai
hahaha
boleh?? ;)

NM02 berkata...

yang becorak harga mahal kan? better beli yg biasa, sama gak.. basuh buang. hehehe

ana berkata...

wah menarik la...bekas dia yg paling menarik. memang jual dlm bekas tu ke? berapa rega?

zura@iwan berkata...

lawa2...sy suka cm tu..wpun kt dlm pilih yg menarik..ada mood gitu..hehe

ummi Tia Zahraa berkata...

ehehe..cantekkk sangat!
brape harga satu kotak tu? tak nmpak lagi kat Giant. hehe..

mama_umar_maryam berkata...

canteknyee..syg nk pki ;p

Huda berkata...

cantik tu :)
tak kisahla kalau kite je tau bende tu cantik n pakai kat dalam :)

chugie berkata...

1st time tengok bende ni.. cam bagus je kan, espc tuk anak2 perempuan yang baru nak masuk alam dewasa ni kan?

mrs.spicy berkata...

huhu..cantek.tp farah beli yang plain biasa jer kut. sbb harga lain. putih plain murah.=p

lagipon bra boleh bsh n pakai lagi. pad pakai buang.huhu

nieda berkata...

cantiknyer...

white rose berkata...

miahahahaa...

agak TERPESONA sekejap...

cantek2 design nye...


urm...tak berminat yg nipis2 nih...
hehehehe...

Lady of Leisure berkata...

eh kotak dia pun lawa, kotak tin ke tu?

Nia berkata...

Zue: thanks follow ya. nak exchange link? bleh je,..hehe

my.mastura: harga up skit kot..hehe

mrsboan:pad tu pun sy buat koleksi, tak smpai hati nak guna..hehe

suziey: harga tak sure la yang, tak jumpa lg kt kedai.

Cik Lily Putih : jadi loyal customer tak tu..hehe

sz | m.s.s: tu la utk sedapkan mata sendiri..hehe

Isabelle: tu la psl,.saya pakai 2 je kot

Three Musketeers: cun sgt..hehe

Hanie: tu la psl, sy punya pun simpan lagi..huhu

NM02: nak lagi jimat, kita pakai cloth pad..hehe. tapi saya idok le rajin nak menyental

ana: harga dia tak sure la yang..huhu

zura: haa,..kalau tension masa bulan 'itu' boleh ceria skit

ummi Tia Zahraa: saya pun tak nampak lagi jual berapa harga..hehe

Zety: haha,..nanti kena beli tu

Huda: perasan tu ade kan..hehe

chugie: a'ah, bg diaorg excited skit kan..:)

mrs spicy: well said..hehe

nieda: cun..

white rose: tak konfiden yg nipis ya

wan nurul hezrina abd halim berkata...

hehe lawa sangat takut nak pakai..nnt cimpanjerk.huhu

tapi mmg cumillah>agak2 relevent tak pakai padnie?kalau nurul nurul nak carik yang mudah basuh,tebal cket,n yang penting selesalah=)

nnt bila maira besar n 1st time period bleh bagi dia try yang nih..huhu masatuh tah ape corakpun tak taulah..boleh meningkatkan mood yang tgh tak baek masa kena peot tuh.

wanita Indonesia berkata...

Terimakasih penjelasannya mudah dimengerti, kayaknya @mantap kalau di angkat kedalam blog.

langsung aku cobain aja yah.... do`ain ya biar sukses...