Jumaat, 21 Januari 2011

Petua Membeli Ais Krim Baskin Robbin

Ingat tak entry aku yang ala-ala bersemangat kat sini
Semangat sungguh aku nak kejar diskaun 31% yang dioffer pada setiap 31 hb.
Aku pegi beli. Tapi, aku salah tengok harga dia. Kat list harga tu ada 3 column. 
1st Column : Harga asal
2nd Column: Nilai diskaun (berapa ringgit)
3rd Column : Harga selepas diskaun

Aku dengan bijaknya pergi tengok 2nd Column, nilai diskaun dalam RM17, aku rasa murah bebenor dah ni. Aku terus mintak 2 saiz tu. 
Alih-alih masa bayar, aku kena RM60++. Wah, terkejut besar aku! (orang kedekut kan, RM60++ pun budget terkejut..). Rupanya aku dah salah tengok..huhu..Dengan berat hati, aku pun membayar dan masa balik rumah makan ais krim tu, aku sangat menghargai setiap suapan. Agak2 ada dlm 50sen setiap suap tu kot..
Moral : Korang tengok harga betul2 sebelum order arr,..jangan jadi macam aku..:(

Korang pernah terkena macam aku tak?

23 ulasan:

*azni* berkata...

tak pernah pun beli @ mkn ais krim BR ni..hehe..

*diera* berkata...

wah hari ni berapa haribulan? baru tanda kelender last week nak pegi 31 hb ni.. tak penah g beli.. selalu SIL yang beli.. hehhe tapi bulan ni nak beli nak makan ngan mia.. thank u for d tips.. hehehhehe

sz | m.s.s berkata...

tak penah makan eskrem ni..kesian saya..nak 2-3 suap! ;p

Sharinginfoz berkata...

nak tergelak baca entry mengenai setiap suapan bernilai 50 sen, apa-apa pun pengalaman, thanks

Huda berkata...

hehehe...ape nak dikata..pernah gak masa 1st time beli BR ni dulu..kui3..

lina berkata...

nia - hik..hik...sian...mesti makan hingga titisan yg terakhir :)

Farra Dhelina berkata...

pernah gak.. hehehe terkejut beruk dibuatnya..hahaha

mujur ade duit lebih ...

ibuayahdamia berkata...

AYU punya voucher baskin robin due date 31 hb aritu...tpi tak sempat pun nak guna...huhu..

ah ah memang baskin robik ader diskaun 31 % kan kalau setiap 31/12...ayu nampak banner kat highway masa otw gi KL aritu..

bardboo berkata...

aiskrim je smp rm60..mestilah kene hargai stiap suapan..huhu..

http://www.bardboo.com/2011/01/kenny-rogers-roasters-bp-mall.html

cik puan akish berkata...

ho aloh...rm60.? eskrem???

ish2...

eB ezrin berkata...

eb pn pernah terkena gini tapi bkn ngan BR la... mmg balik tuh... kira satu tau :)

MamaAiman berkata...

tetibe teringin sgt nak makan baskin robin ni...tapi slalu takut nak beli.. :)

isabelle berkata...

kat BR x pernah kena sbb x pernah beli lg.
alaaa nia..kalo u kata u kedekut, i lg la. x pernah beli lg. hihi

white rose berkata...

ofkos pernah...
kat BR laa kak...

tengok harga biasa...

skali tu masa nak bayar,
nak AMBEEKKK...
RM28.20

HAHAHA...

tiefazatie berkata...

xpnh terkena lg nie..sllu tgk btol2..
nie mmg trick die nie sis..

sissyira berkata...

salam

kesiannya...huhu...banyak juga rm60 tu..huhu

transformed housewife berkata...

huish RM60! mahal tuh. tak pernah cuba pun lg BR ni. knur lg cheapskate. hehe

h4ni3 berkata...

nasib baik dlm wallet ada rm60
kalau ada rm20 jer???
hehehehe

Nessa berkata...

I tak mampu beli eskrem BR yang besar ... tapi penah try satu scoop. Mahalnyerrr... makan pun pelan2... hehe

My fave skang eskrem Gelato perisa stroberi yogurt... yummy! :D

MataHati @ MH berkata...

arrr..mahal gila aiskrim ni..
best ke? tak pernah merasa lagi asikrim jenama ni

mariaariffbaby.com berkata...

glup..rm60 just for aiskrim..
if kita jadi awak pun..kita jilat ngan bekas2 nya (hahahah, dasar teruk betul kan intanmaria ni)

takpe..lainkali kena lebih alert skit kan..
macam kita ni..selagi tak kena..selagi tuh la buat lagi..

zura@iwan berkata...

nasib baik nia ada duit masa tu ek..hehe..kita x penah beli BR lg..

So Shy Lady berkata...

hahaha adoi la sabar je la nia...

sy t.pnh mrasa lg eskrem tu...time nk bli slalu ubah fikiran heheh mahallll