Selasa, 4 Januari 2011

Macarons @ Whisk

Rasanya takde website untuk Espresso Bar bernama 'Whisk' ni. Tapi, kalau korang 'google' kat internet, memang tersangat la banyaknya review untuk 'Whisk' ni.

'Whisk' boleh diibaratkan macam kedai kopi di Empire Shopping Gallery. Keadaan reka bentuknya nampak sangat tenang dan 'cozy'.
Nampak macam kedai kopi yang kita boleh jumpa tersorok di bandar-bandar besar. 
Tengok hiasan dalamannya, nampak macam tempat orang-orang seni akan melepak. Aku tak rasa orang2 jual 'direct selling' minat nak ajak pelanggan lepak kat sini..hehe. Tempatnya tenang, untuk relaks sesuai la.
'Whisk' juga ada menjual banyak jenis kek yang menarik. Tapi, aku tak try kek, aku try sesuatu yang jadi sebutan ramai.
Ada sesetengah hiasan tu rasa macam kat rumah pulak.
Aku try ini...MACARONS! Aku perasan ada juga orang dah jual online Macarons ni. Kalau aku ada tersilap melabel perasa tu, maaf la ye. Harap sudi betulkan aku..hehe..
Harganya 
1 biji = RM2
10 biji = RM18
Rasanya manis macam candy (sangat manis,ok), dan liat+rangup (mcm mana tu? hehe)
Review lain, boleh baca di blog Cik Ajjah dan tentang macarons di sini.
Kalau korang berminat, boleh la berkunjung ke 'Whisk'
Whisk Espresso Bar & Bake Shop
LG03A, Empire Shopping Gallery,
Jalan SS16/1, 47500 Subang Jaya

Korang macam mana? Berminat?

13 ulasan:

Kancilbiru berkata...

sedap ka macaron ni..manis sangat tak berani den...huhuhu

ana berkata...

first time dgr pasal menu nie...

[-suziey-] berkata...

me dh rasa..mmg sedap banget..me rasa netti pnya..aka geng bachelor..hiks:p ok bole diterima tekak..tp mkn 2 ketul ckp..pastu kena break klu x mmg rs mcm mkn gula sebalang..hehe..tp rasa chewy2 tu yg sedap.

erkkk bole confirm x yg jual tu halal ke x? curious nk beli sbb tkt xconfirm halal..ye la ni kan english pnya kuih..

lizz berkata...

best ker MACARONS! tu? nak try la nanti comel jer bntknyer

EiJa ZaQuaN berkata...

xpernah pun rasa macarons ni..tp pernah dgr melalui blogger jgk..

*diera* berkata...

jauhnya di subang heheh adakah macron tu mcm marshamalow- eh gitu ke eja nye heheheh..

eh kat blog sy ade promo gitu jom singgah!!
http://hadiahhidupku.blogspot.com/2011/01/promo-rm-100.html

Three Musketeers berkata...

Ohhhh~~ Teringinnyer nak makan macarons tue...:)

Farra Dhelina berkata...

sedap ke? belum rasa lagi la mac ni..

Hanz berkata...

Nia...pertama kali kubeli ini macaroon kat kedai roti ngan kek, tidaklah mendapat sambutan diriku, hubbyku ngan anak2...sebab..manis yang amat...hubby kata macam makan icing..ker yg kubeli tidak sedap & tidak menepati kriteria macaroon sebenar?

ekekekekek......

nieda berkata...

boleh cuba nanti

white rose berkata...

sy dah tau akak ni suke mende2 manis...

cume sy xtau ape dia...

mirip mcm apau je kan kak...

Lily berkata...

not bad, not bad

tunggu macarons more established kat m'sia, so harga dia akan turun dan mungkin akan ada perisa lain seperti



NUTELLA

Nia berkata...

kancilbiru: mmg manis, mkn selalu tak sesuwai..huhu

ana: samer la kita..sblm ni tak tau

suziey: erk,...saya beli kat netti je la lps ni..mula curious jgk ni

lizz: mmg comel,..kecik2 jek

Eija: nanti kalau ada peluang, bleh le try rasa..tapi manis sesgt

diera: uii,..dak, marshmallow lain yang

Three Musketeers: hehe,..mcm mengidam tu.

Farra: sedap kot,..manis sgt

Hanz: memang manis mcm icing pon..huhu

nieda: erm,.menarik utk dicuba ni

white rose: apau? haha..ye kot.

Lily: nak nutella tunggu akak pandai buat la