Rabu, 5 Januari 2011

Kali Terakhir Kami Makan Fast Food

Malam tahun baru lepas adalah kali terakhir kami makan fast food....
untuk tahun 2010...hehe..
Tapi, sebenarnya memang itu azam tahun baru kami, nak kurangkan fast food tahun ni. Diha pun dah makin besar, nanti kalau kami ajar sangat makan fast food, tak ke naya tu.
Tapi, apple pie ni masuk kategori fast food ke? Tak kannn..sedih aku kalau kena tinggal terus apple pie ni.
Ni la yang menguatkan azam aku untuk mengurangkan fast food, Diha sangat suka dengan ayam goreng fast food ni.
Sikit punya syok dia, lepas ni makan ayam goreng kat rumah aje la, mak goreng lagi sedap. Kalau ikut, kami pernah bawak Diha makan kat fast food ni dalam 2-3 kali kot, aku yang kerap sangat makan fast food ni sebenarnya. Sangat tak sihat kan. Aku rasa sebab tu orang zaman sekarang lagi banyak penyakit berbanding dengan orang dulu-dulu.

Betul tak?

18 ulasan:

mamalieyna berkata...

betul3x...skrg ni semua nak mudah je kan, mkn kt fast food..tak elok sebenarnya..eina pun nk buat azam yg sama la..kurangkan fast food..hoho..

*diera* berkata...

yup yup.. huhuh sy plak nak makan fast food selalu tunggu hubby.. sebab kalo pegi sendiri selalu dia kata sampai hati awk tk tunggu saya.. maka paling selalu makan pun selang 2 minggu.. heheheh tu pun selalu kfc sebab hubby suka.. sy nak g mekdonal.. nak makan prosperety lum dapat lagi ni.. hehehhe eh sempat buat luahan perasaan yg perasan plak.. ngehehhe

areteacar berkata...

HEHEHEHE... sdpnya fast foood. hihihi...
btol2.. setuju sbb tuh byk pnyakit skrg ..

NM02 berkata...

kurangkan fast food dan lebihkan ulam.. hepi new year!!! *_*

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

sekali sekala boleh laa..

Huda berkata...

betul tu..bile ek last makan fast food 2010? erm..kfc x silap lupe dh..heheh

syufaa berkata...

akaaaaakk!! prosperityyy..syufa xmkn lagi!! nakkk!! :D

eima berkata...

fahim pun sama ..asal tgk logo KFC, MCD mesti mintak fries...hahah

Farra Dhelina berkata...

mmg betul ... mcm2 penyakit kan..

tp fra mmg suka fastfood..hehe lebih2 lgi tgok pros tuuuuuu...aaaaaa sehdap nyaaaa

mrsboan berkata...

Masa thn 2007 kami berjaya mengurangkan fast food...dlm sthn cuma 2 @ 3 kali shj...tapi 2008 onward..anak2 pandai meminta2. dah besar. pengaruh iklan. maka maknya pun cairlah kerana pujuk rayu...(now sbln sekali dua...still ok ke?)

Marina Fazzly berkata...

betul tu..kena kurang2kan..org mase kecik2 dulu mane ade makan fast food..sekarang ni je..tp dulu rasenye fast food x banyak lg kann..

white rose berkata...

sy jrang sngt makan fast food ni kak...

sebulan sekali pun payah...
sebab jauh nak pegi...

kalo dekat, mau hari2...

hahahaha...

Anna Da Lady berkata...

setuju!!!!dulu2 mana ada fast food ni semua...fast food yang kita simpan dan 'perangat' semula adala... :)

Liza berkata...

liza tak makan lagik prosperity burger, tringin sgt, nak cari esok

isabelle berkata...

x sbr nak tunggu baik luka jahitan, nak balun mkn ayam... nyum2.
i sgt suka apple pie mcD tu.

transformed housewife berkata...

mmg lg elok jgn kerap sgt mkn fast food Nia. masak apa2 yg simple tapi hiasla cantik2 nak bg DIha mkn. budak2 suka kalau kita susun mknan buat bentuk2.

maya amir berkata...

aah laa ek.. fast food merata2, cam takleh nak resist jek..heheh kene kurangkan ni..kene kurangkan:)

Em's Family berkata...

ha ah kite penah bace one article ni, bukan saje orang sekarang ni senang dapat penyakit, tapi kalau processed food ni dia mempercepatkan proses penuaan.. cepat tua lah jadinya..

im trying to mengelak..