Isnin, 10 Januari 2011

Empire Shopping Gallery

First time pergi Empire kat Subang Jaya, aku jadi sangat impress. Walaupun shopping mallnya consider kecik berbanding shopping mall lain (aku terbayangkan Midvalley Megamall), tapi kedai-kedai yang ada kat Empire memang menarik...(harga-harganya pun 'menarik' ler)
Photobucket
Kek-kek comel dijual di kiosk-kiosk di Empire
Photobucket
Chocolate...yum!!
Photobucket
Aku teruja bila tengok kek-kek kat kedai ni, terus kami singgah makan.
Photobucket
Yes, kat sini...Serai @ Empire!!
Photobucket
Diha yang tak sabar nak makan. Restoran ni memang provide barang-barang plastik untuk bebudak (iye la,,..dia pun takut pinggan mangkuk dia terkorban..haha)
Photobucket
En.Suami yang mengomen harga-harga makanan kat sini.
Photobucket
Pisang ni kat luar boleh dapat seringgit aje nih!..kata dia..huhu..
Photobucket
Air kami..yang kat belakang tu bandung kacau sendiri. Dah macam teh 3 layer aku tengok.
Photobucket
Lily order ni...carbonara!
Photobucket
Aku order chicken parmagina. Tapi, aku rasa sos untuk ayam tu rasa dia macam yang aku pernah masak dulu. Boleh baca kat sini.
Photobucket
Spaghetti untuk Diha.
Photobucket
dan dia pun makan dengan bersungguh-sungguh...
Photobucket
Serai Platter untuk En.Suami..dia rasa ini yang paling ekonomi..hehe
Photobucket
Dessert kami, dimsum dalam ada nutella
Photobucket
dan...tiramisu yang aku dah lama rindu ni...
Photobucket
Diha bila kenyang memang macam tu, naik syeh..
Photobucket
Aku nampak cermin besar kat toilet dia, maka aku pun test amik gambar (takde keje kan). Korang bayangkan cermin besar macam ni pun diletakkan didalam tandas kecik jugak, tapi kat belah kiri. Terkejut besar kitaorg masa nampak cermin tu. Nasib baik la kat belah tepi, kalau betul2 kat depan, amacam? Korang rasa selesa tak nak guna tandas kecik tu? haha....
Photobucket
Photobucket
Ni aku rasa tarikan kat Empire jugak. Nak naik, sekali RM12. Ketinggian macam bangunan 5 tingkat. Diha bising nak naik...nak..nak katanya. Tak payah le, silap2 aku kena naik sekali teman dia...huhu...

Korang pernah pegi Empire?

15 ulasan:

nieda berkata...

pernah, mmg menarik tempat tu. kt situ ada kedai roti Tun Mahathir, The loaf..

sz | m.s.s berkata...

syayeee takkk penah pegi cikgu nia!
padahal takdelah jauh sgt..ihihi...

wahh baguslah diorg sediakan pinggan mangkuk plastik utk budak2 ye...takyah lah kita risau ganti klu pecah..ehehe

*diera* berkata...

yang 12 hengget tu apa? gelongsor ke? uwaa jgn bagi mia nampak.. heheheheh

Farra Dhelina berkata...

belum pernah smpai lagi la..

amboi canobonara tuuu...mengiurkan lahhh...

mariaariffbaby.com berkata...

wah..daya penarik tuh mmg menarik perhatian kita!!

kita mmg tak pernah jejak kai kat situ

Three Musketeers berkata...

Suker gak pergi Empire. Tapi, just jalan-jalan and sebab pergi Toys R Us tue...:) Dah lama teringin nak pergi whisk tue...^^;; Takder saper nak meneman jer...:(

Nia berkata...

nieda: haa,..betul tu, ada the loaf. tapi sy tak sempat membeli hari tu.

sz | m.s.s: udah le pinggan kacanya tu besor..iee,..kalau pecah naya.

diera: a'ah,..gelongsor tu setinggi bangunan 5 tingkat..gayat woo.

Farra: same la kita, suka carbonara. rasa nyesal je order benda lain..haha

mariaariffbaby: adventurous tu,..haha

Three Musketeers: ha,..nanti kalau nak pegi Whisk bgtau, kalau kita sama2 free bleh pegi..hehe

Nessa berkata...

Hai Nia! Slamat Tahun Baru 2011 :)

Tempat ni memang feveret saya la. Almost 60% kedai makan dah try dah... I paling enjoy kat Ole2 Bali and Madam Kwans. Empire ni walaupun kecik tapi kecik2 cili padi iye :)

isabelle berkata...

dah pegi sekali. tapi x nmpk menarik.

uishh.tapi kan... mknn2 yg u mkn tu nmpk sedaaaap jer.
ke ni mslh org berpantang?

sissyira berkata...

salam

wah tak pernah sampai kat situ

dan kek itu...

terliurnya...

h4ni3 berkata...

selalu lalu jer kat situ..
tak penah singgah
takde orang 'nak bawak'.. huhu

Nia berkata...

Neesa: happy new year to u too dear!

isabelle: berpantang pun mcm mengidam ni..hehe

sissyira: tu la,..teringat2 kek tu..huhu

hanie: aik,..naper takde org bawak lak..hehe

white rose berkata...

kat mane empire ni kak?

macam besh je tempatnya...

wan nurul hezrina abd halim berkata...

pelik2lah nama makanannya.nak jugak try yang pelik2 tapi kalau g rest.mesti lastly order yang biasa makanjer..seronoknya diha mamam=)

kalau kek yang best cheese cakelah=)nyum nyum

Dahlia Liyana berkata...

sy pernah gi...time tu ade urusan bank kt cimb cwgan empire. masa tu sunyi lg...