Sabtu, 4 Disember 2010

Tutorial : Sticky Post & Auto-Publish Post

Aku rasa aku perlu buat tutorial ni lepas baca komen Kak Nur. Aku dulu pun, tak tau jugak buat 'sticky post',..jadi sekarang aku nak kongsi ilmu 'sticky post'..hehe..(Korang yang dah tau, duduk diam2 arr..)

1) Bila korang dah siap entry, Publish Post macam biasa.

2)Bila keluar macam ni, terus klik Edit Post


3) Lepas tu klik dekat Post Option tu

4) Lepas tu akan keluar macam ni, korang tukar tarikh dekat set date and time tu. Kalau nak join contest top referrer aku, sticky postnya sampai 31 December. Maka, entry tu akan tetap berada di atas sehingga tarikh tu. 

5) Kalau Auto Publish Post, boleh skip step 1 dan 2.

Selamat mencuba! Kalau ada kaedah lain yang lebih mudah, kongsi-kongsikan ya! 

Jadi, jemput la join Top Referrer blog Baby & Me
Hadiah-hadiah menarik untuk dimenangi! 

4 ulasan:

Farra Dhelina berkata...

info yg berguna utk org yg tak tau buat kan..nia, fra kongsi link kat kwn farra.. amik eh..tq! :D

isabelle berkata...

dulu...i kdg buat jadi,kdg x jadi. sebab i x observe pun kaedahnye.hahaha
bagus gak u dah buat tutorial nih

Liza berkata...

masa blog lama dulu liza ada gak buat autopublish, tapi skrg dah tak nak buat sbb bercita2 nak buat live sajer

h4ni3 berkata...

wahh wahhh.. nia nak bagi hadiah la!