Khamis, 2 Disember 2010

Top Referrer Contest

Aku tak sure ini sesuai dipanggil contest atau tak. Tapi, bulan ini aku nak bagi hadiah untuk 
Top Referrer blog aku ni :)
Cara nak join, sangat mudah

Cuma letakkan mana-mana *blog badge aku ni pada side bar blog korang (seeloknya kat tempat yang senang orang nampak, baru orang nak klik kan?). Itu aje. Aku akan 'check' menggunakan Goggle Analytics untuk menentukan Top Referrer bagi bulan December.
(Top Referrer ditentukan dengan memilih blog dengan bilangan pengunjung paling ramai ke blog Baby & Me)
* link selain blog badge juga diterima


Baby & Me





Baby & Me



Hadiah-hadiahnya?

1st Top Referrer

1 x shawl 'I am gorgeous'
1x fridge magnet
1x blog badge /dolly (kecuali dolly karikartur) dari Wansteddy Studio
Special entry untuk pemenang di blog Baby&Me
Blog badge di side bar Baby&Me selama sebulan

2nd Top Referrer
1 x shawl 'I am gorgeous'
1x fridge magnet
1x blog badge /dolly (kecuali dolly karikartur) dari Wansteddy Studio

3rd Top Referrer


1 x shawl 'I am gorgeous'
1x blog badge /dolly (kecuali dolly karikartur) dari Wansteddy Studio

Tips nak menang (aku selalu buat dulu)

1) Buat sticky post untuk promote blog Baby & Me
Dulu masa aku baru buat blog (readers pun tak ramai masa tu, aku ada join contest top referrer ni, aku buat sticky post, memang aku menang nombor 3 masa tu. Itu pun sebab aku lambat buat sticky post..hehe..
2) Buat entry untuk promote blog Baby & Me
3) Letakkan blog Baby & Me pada korang punya blog list.

Sudi-sudi la join ya!

23 ulasan:

ana berkata...

ok...ana promote skrg.

Kie-yu berkata...

nak join!!!!
yeay :)

zaikulim berkata...

Join gak

http://zaiikulim.blogspot.com/2010/12/top-referrer-contest-by-baby-me.html

:: m.u.n.i.r.a :: berkata...

harus ramai yang join ni nia?*winkwink*

Huda berkata...

wah!memang nak join ni :) nia best!

mrsboan berkata...

myself in your contest!..ekeke

http://mrsboan.blogspot.com/2010/12/suka-jengah-baby-me.html

Amy Syaquena berkata...

As'salam..

macam menarik je nie..

Fieza79 berkata...

cm best je...lau free nnt sy join..!

isabelle berkata...

google analytics tu analyze yg click kat banner tu je ekk?
kalo klik pegi ur link drp entry biasa, x leh ekk?
*maafkanlah i yg buta IT*

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

ade contest..insyaAllah nnti if free sy join..:-)

chugie berkata...

kire contest gak lah ni.. selamat maju jaya ye.!

Normi Ali berkata...

dah join.... =D

transformed housewife berkata...

Belle, Knur lg buta IT sbb tak pandai2 nak buat sticky post sampai skrg. SO, tak leh nak joinla contest Nia ni. huhu

salmal's berkata...

salam dear ,
tingin gak nak join.
jenguk la yer .

http://salmals.blogspot.com/2010/12/baby-me-top-referrer-contest.html

imanmom berkata...

salam,saya nak join jugak!

http://tungkukayu.blogspot.com/2010/12/top-referrer-contest.html

tq

Mama Balqis berkata...

saya join

http://bluepinkbaby.blogspot.com/2010/12/top-referrer-contest.html

@yue berkata...

salam..dh join yer..

fuh fuh fuh..mandrem sket..haha

http://ayume7882.blogspot.com/2010/12/top-referer-contest.html

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

ok, count me in :)

Cute MuM berkata...

salam..

Cute Mum dah join..

http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2010/12/sapa-nak-hadiah.html

eITA berkata...

ok. dah join

http://my-khalish.blogspot.com/2010/12/top-referrer-contest.html

ekinashikin berkata...

kita pon nk join jugak

http://ekinashikin.blogspot.com/2010/12/saper-nak-hadiah-ni.html

aanie berkata...

salam..kena buat entry sticky post ke?kalo just letak blog badge blh terima tak?
bila ek due?

SueZ berkata...

saya mmg fail lah klu ader referal ni...by the way...good luxk semua..tulun bantu masalh ni boleh?

http://suezdairy.blogspot.com/2011/09/derita-seorang-gadis.html