Khamis, 16 Disember 2010

Meowwww!!- Part 2

Last weekend ada Karnival Kucing  kat SACC Mall. Kami pergi hari Sabtu, tak banyak sangat kucing. Dengarnya hari Ahad ada banyak, lebih kurang 10 ekor katanya.
Photobucket

Photobucket
Ni antara muka-muka kucing yang dah boring sebab ramai sangat orang ambik gambar dengan acah-acah diaorg.
Photobucket
Haa,..macam melawat muzium dah gayanya. Tu belum masuk budak-budak yang datang tengok dekat-dekat lagi. Tensen kucing-kucing tu..haha..
Photobucket
Kucing ni dah dapat keluarga baru! Mesti dalam hati tengah excited tuh, siap2 pejam2 mata lagi tu.

Ni aku punya personal favourite. Dia layannn je bila orang acah2 dia. Seronok jadi kucing ya, main jek..

Aku teringat kat kucing aku dulu, sakit buah pinggang, tak dapat diselamatkan, puas doktor tu nak yakinkan aku, kucing aku tu dah takde harapan, aku degil, tetap suruh dia ubatkan jgk...sobs..sobs.Tapi, ada kawan aku lagi kesian, kucing dia sakit jantung kronik. Tengah panjat-panjat, tiba-tiba terjatuh sebab kena serangan sakit jantung tu. 

Korang suka kucing? Sanggup tak invest untuk kucing? 

16 ulasan:

marina berkata...

ala comell...ade pameran kucing jugak baru2 ni,kat PICC putrajaya tuh,montel2 sumenya...huhu

mamalieyna berkata...

suka mmg suka...tapi takla sampai sggup invest tuk kucing, dl bela kt kg, takdenyelah nk bwk2 g klinik ni..ngee..sampai ajal mati kucing tu, tp nanges tetap nanges la..hehe...skrg ..tk minat daah.sbb dh ada ank sndiri..hehe..

*diera* berkata...

nia.. kita tak pernah tahu ada sakit buah pinggang n sakit jantung.. huhuhu

isabelle berkata...

i? kucing?
oh...i am ailurophobic.
ngeee:P sib baik adam mesra haiwan.hehe

eima berkata...

kucen kena sakit jantung kronik ??kena sakit buah pinggang ...OMG
kesiannye

aku tak penah bw kucen aku pi check....

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

laa yer ker ada karnival kucing..kalo hubby tau mesti dia terjah..anak ai ngan hubby peminat kucing..aku jer kurang minat..

Eyriqazz berkata...

comelnya kucing2..cuma both of us tak brapa suka kucing..hik3,...

.m.u.n.i.r.a. berkata...

bestnya kalau dapat pegi dengan my lil zahraa

zura@iwan berkata...

kita x minat kucing..hehe

h4ni3 berkata...

uiiii... gebunya cats!!!
rasa nak ramas2 jer!

mrsboan berkata...

kalo suka..mmg sanggup..tapi...

p/s:saya pun ada entry pasal kucing..dok kat 'draft'..jap lagi nak la post...

Amy Syaquena berkata...

As'salam..

comel tapi sayang amy x suke dengan kucing..

Kie-yu berkata...

kie-yu sangat suka kucing!!!
comel sgt :)

white rose berkata...

sy xkesah jaga kucing ape...
yang penting, jaga makan minum dia...

nak belai2 tu ikut kucing jugak...
kalau kucing jinak, sy suke laa tido dgn dia...

dulu pernah ade kucing yg tido sekatil dgn sy, masa nak pndah umah lain dia mati...

kesiaaaannn...

Lelord berkata...

hehehe penah pegi kat bukit jalil masa blajo kat shah alam dulu comel2 jek gewammmm

maya amir berkata...

ya ampun..comelnye..geram..geram..geram:)