Rabu, 29 Disember 2010

Kenapa dipanggil Masjid Kristal?

Kalau orang tau aje En.Suami aku orang Terengganu, mesti diaorang akan tanya,..
"dah pernah sampai masjid kristal?"
Disebabkan boring nak menjawab 'tak pernah', aku pun ajak la En.Suami pergi masa balik kampung baru-baru ni. Nasib baik la time tu tak hujan (hujung2 tahun ni tengkujuh kan)
Pergh,..macam gambar poskad (*perasan*)
Koridor masjid
Masjid tu tak buat dari kristal pun, cuma berkilauan bak kristal gituuu..

Diha & Ayah
Sebenarnya ada couple tengah duduk kat belah kanan skit ni, kat kerusi kanopi macam ni jugak. Aku nak ambik gambar diaorang sebenarnya (memang aku takde keje kan). Isk..isk,..budak2 zaman sekarang ni, kat kawasan masjid pun korang nak dating..
Aku & Diha
Sila abaikan penampilan aku yang tak tentu 'kaler' itu. Baju banyak tak kering,..tengkujuh kan, aku sarung aje la ape yang ada...(alasan!!haha)
Ini kat koridor jugak. Ada hiasan ukiran.

Uii,..gambar poskad lagi!

Aku tak dapat ambik banyak gambar sebab :
1) Panas terik masa tu, aku tak larat laaa..
2) Diha ikut kepala dia sendiri, dia tak dengar cakap ketua rombongan, dia jalan je merata-rata sukahati dia. Macam mana nak snap gambar cam tu?
3) Aku fikir, lain-lain kali pun aku balik Ganu lagi, insha'Allah boleh le datang lagi.

Ape cara nak bagi budak-budak bagi kerjasama sikit time berjalan yek?



19 ulasan:

nieda berkata...

masjid kristal ni mmg cantik..pernah pergi bln may lps masa melawat ganu...mmg best la ganu

maya amir berkata...

cantek ek masjid ni.. budak2 kalau buat perangai time berjalan mmg uji kesabaran tul kan.. saya plak jenis kureng sabar, mesti muncung sedepa kalau depa dah buat perangai..heheh

[-suziey-] berkata...

ooo bestnye dh smpai masjid kristal..ala kadang bende yg dekat tu la yg kita xsmpai2 lg..nk pegi yg jauh2 dulu..ekeekke:D

nk kerjasama kena umpan dgn bende yg dia suka..

Farah Y berkata...

Teringin nak singgah sini lagi, cantik area kat situ. Next time wajib bawa payung.

Kak Nia, takde nak perasan, gambar memang macam poskad lah! Tak tipu :)

zura@iwan berkata...

betui2...kalu kita stay kt negeri ttentu kan..sure akan tnya..dh pegi ke kt tmpt sekian2..hehe..normal la tu...

sy pon x smpi lg Masjid Kristal ni...

budak2 kan....depa suka tmpt luas...so suka buat hal sdiri...umpan la ngan apa2 menan ke..hehe

Nora berkata...

memang cantik gambar tu Nia... takpe kalau perasan pun :)

dark sengal berkata...

akak org teganu ke?? dekat mane??

isabelle berkata...

umpan dgn toys pujaan la kot.
atau mknn yg dia suka

Akasia Holiday berkata...

nice pic MUM... =)

mama_umar_maryam berkata...

yeayy penah smpi sini gak..kristal sbb berkilau2 mcm kristal kot..xde specific tips utk anak2 ni bg kerjasama yg erat time jln2..ikut mood diorg je hah..

kakyong berkata...

tak pernah lagi sampai masjid kristal..

soklan tu camno nak jawab.. heheh.. anak2 ni ade sifat ingin tahu tersendiri... kalo boleh kita set program, kakyong pun nak...

Farra Dhelina berkata...

bgi lolipo ke?? ekeke

ctk lah msjd krstal tu nia

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ berkata...

welkam @ ganu kite..
hohoho, dh pi masjid kristal yep.. dkt je ngan umah saya tu, port my doter men menan.. hihihi

h4ni3 berkata...

i pun tak penah sampai lagi masjid kristal ni
nak wat camne.. tak kawin dgn org tganu kan... hihihi

transformed housewife berkata...

mmg cantik Masjid Kristal tu. Ada satu lg, Masjid Terapung kat Terengganu kan? Ke masjid yg sama? tak sure.

white rose berkata...

kakakakakaka...

kan DIHA baru merasa jalan2 mcm tu, mmg la dia nak jalan arah kemana je dia suka...

kalau dia dah selalu ke tmpt yg sama, sure dia akan slow jalan & ikut arahan ketua rombongan...

DIHA kan macam akak...
suke2 je...

weeeeeee...

caiyokkk DIHA...!!!

sz | m.s.s berkata...

saya penah smpi kat depan masjid kristal ni je ... takde peluang meronda / tunaikan solat lg dlm tu...

err budak bagi kerjasama?suh dia berendam je dlm swimming pool ...muehee...

Nia berkata...

nieda: byk tempat nak pegi tgk kan..

maya amir: saya moncong mcm mana pon, Diha buat derk ajee...

Suziey: ha,..memang, kita lagi excited nak pegi yg jauh dulu kan.

Farah Y : cantek ke? hehe...thanks ya..kembang idung nih

zura: tu la, mcm puas hati sgt dia tgk tempat luas..huhu

Nora: hehe,..terima kasih ya

darksengal: kat kuala dik

Belle: haa,..mainan kan..aku kena carik ni yg sesuai

Akasia Holiday: thanks ya!

Zety: tu la, kita kena ikut diaorg kan..huhu

Kak Yong: kalau ade program tu, saya yg 1st beli kak..haha

Farra: lollipop? bleh try gak tu

Leily: lor,..kat situ ke? kalau tau hari tu bleh singgah..hehe

Hanie: hehe,..iyo laa

K.Nur: masjid lain dua2 tu kak.

white rose: ikut akak ke? haha..maner tau nih?

sz | m.s.s: berendam swimming pool? hehe

DrSinga berkata...

Diha lah pemandu arah !!
sila ikut arahan dia..