Rabu, 15 Disember 2010

Ingat nenas aje ada tart?

Telur pun ada tart tau!

Ini dia,..egg tart KFC! Tak tau la sejak bila ada, macam baru jugak kot. 
Dulu-dulu, rupa tart telur macam ni
Source: Zety Bakery

Lepas tu, ada revolusi (pergh!) tart telur macam ni lak
Portugesse egg tart namanya (source : here)

Tart KFC ni adalah jenis Portugesse Egg tart
Terasa ketelurannya (betul ke ayat aku ni,..huhu) sangat terasa. 

Ini aku tengah buat product testing. Ha, tudung tu la tudung Maysaa. Sekarang ke mana-mana pun, aku sibuk nak pakai tudung tu, tak sesuai pun aku belasah jugak (konon-konon nak tunjuk kat suami, berbaloi tau beli tudung ni, haha.)

Apa pendapat korang pasal Egg Tart KFC ni? Dah rasa ke belum?

18 ulasan:

Sidratul Muntaha berkata...

lama dah ade nia weih...
dari last month kot klu tak silap aku
eh..lama lagi dari tu sbb ade iklan board tart nenas ni kat uia..

[-suziey-] berkata...

aisey dh la puasa hari ni..tergugat iman..heeh..sedap tau egg tart..kita sukaaaaa....cheese tart pn suka..tp tart nenas xbrapa suka..eekeke:D

Marina Fazzly berkata...

dah rase da..orang kureng sikit,sbb rasa pastry die tu mcm tebal sangat je..telur die mcm x banyak pn..for me la..
(p/s: saya penggemar telur)hahaha

*diera* berkata...

alamak tak suka egg tart tapi blueberi cheese tart sy suka.. heheheh tak boleh la try..

Adyshariz berkata...

pebret encik somi ni..nmpk sedap tat ni

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

rasa dia mana best dengan king punya?? kalo boleh lawan, aku beli.setakat ni yang kat king tu aku sudah chenta tahap leleh gitu :)

mrsboan berkata...

ooo..ada ea?..suka egg tart...lama tak makan...

NM02 berkata...

belum rasa, tapi menarikssss je...

mama_umar_maryam berkata...

nia..xpuaslah tgk gambar tudung maysaa nih..hehehe, gambar tart telur kfc ni sebesar2 tidak kt depan opis kitorg

maya amir berkata...

eh kfc m'sia dah ada egg tart? saya pun tak tau.. yg tau, kfc spore mmg dah lama ada... saya suke portugese egg tart..mmg sedap:)

h4ni3 berkata...

huhh.. ada eh? tak tau pun??
kena beli.. kena beli..!!
ai ni dah la hantu egg tart!
hehehe

gee ryder berkata...

egg tart kfc tu nmpk cam menarik.
nak gi beli ar nanti hehe

eT berkata...

KFC ayam tu eh...
dah ada tart yer...
leh p try la pasnih...:p

Thoha berkata...

salam.saya belum rasa lagi..nampak macam sedap je...

white rose berkata...

waaahh...
sy suke laa egg tart ni...
xtau plak KFC ade keluarkannya...

ni mesti menu pagi kan...

mesti sedap, nak try laaaa...

transformed housewife berkata...

suka egg tart tapi selalu beli dr KING. dulu kat NZ, pernah cuba buat sendiri.

Nia berkata...

Sidratul Muntaha: alamak, dah ketinggalan zaman la pulak..hehe

Suziey: alamak,..posa ke? sorry ye Suziey..hehe

Marina : kita patut buat group telur kat FB ni

diera: haa,..cheese tart tu saya gemar jgk tu

Adyshariz: beli la utk en.somi, mesti dia suka..hehe

ellis: aku rasa lbh krg la ellis

mrsboan: saya pun lama tak mkn jgk,..baru mkn balik ni

NM02: menareks sgt tart tu! hehe

Zety: modelnya tak cun la Zety, segan nak tunjuk byk2.

maya: oo,..singapore mesti advance dari kita kan.ado laa..

hanie: budak2 biasa suka nih.

gee: memang menarik gee, try la

eT: lps ni diaorg buat kek pulak kot..hehe

Thoha: penuh rasa lemak tu..hehe

white rose: tak pagi jgk dik, pukul 11 baru ada.

kak nur: kat kings yg paling famous kan kak

isabelle berkata...

hah? baru ekkk?
mcm best jer...

(eleh.kalo dah gila telur tu, semua pun sedap, asal ada telur)