Jumaat, 17 Disember 2010

Fesyen Muslimah ape macam ni?!

Aku rasa mungkin ada di antara korang dah tengok gambar ni.
Islamic Fashion Festival di Riviera (aku pun tak sure kat mana tu?..huhu)
Macam ni ke pakaian Islam?
Aku kurang jelas apa yang tertulis tu, tapi ada yg kata nama 'Muhammad' s.a.w
Muslimah ke macam ni?

Dan sungguh Allah telah menurunkan kepada kamu di dalam Al Qur'an bahwa apabila kamu mendengar ayat-ayat Allah diingkari dan diperolok-olokkan (oleh orang-orang kafir), maka janganlah kamu duduk beserta mereka, sehingga mereka memasuki perbincangan yang lain. Karena sesungguhnya (kalau kamu berbuat demikian), tentulah kamu serupa dengan mereka. Sesungguhnya Allah akan mengumpulkan semua orang-orang munafik dan orang-orang kafir di dalam Neraka Jahanam. ( An-Nisa : 140)

Boleh baca lagi di sini
Sumber gambar dari sini

18 ulasan:

Kancilbiru berkata...

ni fesyen gilo ko apo...hehehe

mrsboan berkata...

masa mula2 muncul IFF pun saya rasa fesyennya dah ntah apa2...kini dah mangkin melampau..ramai fashion designer bukan islam yang design...satu perkembangan yg baik namun adakah mereka benar2 faham?..tapi nak kata camna..designer yg muslim pun ada sama. Ini dah kira menghalalkan yang haram..wallahualam...

.m.u.n.i.r.a. berkata...

ohhh ohhhh muslimah kah?
rasanya konsep muslimah tu harus di perjelaskan!

Izzatul Iman berkata...

memang kebanyakan pakaian yang diperagakan dalam islamic fashion show atau yang dikatakan muslimah tu tak lah muslimah sangat...

cerut di pinggang, cerut di lehaer...semua bentuk nampak...

sz | m.s.s berkata...

hmmmm..sedihhhh...
senang2 je perkotakkatikkan ke"muslimah"an...

atie @ ejay berkata...

jahil ISLAM 2 ape..
sgt sedih:(

[-suziey-] berkata...

ni mmg nmpk unsur2 nk menghina Islam secara halus..penganjur xpeka..ntah2 penganjur pn kapiaq

gee ryder berkata...

muslimah ape jadah camtu.
nak perlekehkan islam lagi ada. ada ayat2 pulak baju

isabelle berkata...

malas ckp la.
tak yah fashion show. tgk artis/bukan artis pun ramai je pakai tudung dgn leggings..hmmm..malas nak komen

Lelord berkata...

ni ke IFF yg rosmah mansor attend tu??

Eyriqazz berkata...

fuhh..peliknya fesyennya...

P/s : DiJemput join my give away too...RM300+ voucher untuk dimenangi...

mama_umar_maryam berkata...

yep zt penah tgk nih..rase meluat sgt!

white rose berkata...

sewel org yg terlibat dalam mende2 nih...

pikirkan duit je, maruah bangsa & Agama ditolak habis2an...

bila dah ditegur, dgn mudahnya meminta maap...

SAH, MAAP KAU TIDAK DITERIMA...

maya amir berkata...

adehhh..derang suke mencampur adukkan fesyen dgn islam.. cubelaa buat fesyen utk muslimah dgn betul..huhu

Huda berkata...

hehehe..ape2 je la mereka ni kan..terlalu kreatif sehingga tak mampu membezakan..

Farra Dhelina berkata...

astaga..tak seesuai langsung la..lari tajuk langsung!

h4ni3 berkata...

dan yang paling sedih, festival ini dirasmikan oleh ....... :(

Farah Y berkata...

Tidak sama sekali! Tak boleh diterima akal betul, huhu.