Khamis, 23 Disember 2010

Car Seat Baby yang paling ekonomi!

Ini car seat Diha yang lama, (p/s: sila abaikan bantal lusuh itu). Sejak Diha 3 bulan, ini la car seat dia. Tapi, boleh adjust, masa kecik, car seat ni boleh baringkan, dan ada additional support kat seat ni.
Sekarang Diha dah nak masuk 3 tahun, memang dia tak nak langsung pakai car seat ni dah, walaupun dia masih muat.
Aku dan En. Suami pun beli la kerusi baru ni. Kami rasa ni la pembelian kami yang paling Bijak. Balik rumah tersengih-sengih aje sebab perasan rasa bijak sangat.
Kami pun try letak Diha, benda ni booster untuk tinggikan kedudukan budak aje, supaya dia boleh pakai seat belt orang dewasa. Kalau biasa, seat belt tu akan kena kat muka budak.
Tapi, lepas beberapa minit kami tengok Diha, kami terfikir pulak, kalau letak bantal pun boleh tinggikan kedudukan dia jugak, tak payah sampai beli benda nih..senyuman perasan bijak tadi terus hilang. Bertukar jadi senyuman orang rugi...huhu..

Pada pendapat korang, kami ni orang-orang kerugian ke nih? huhu.. 

13 ulasan:

nieda berkata...

oklah tu, at least lagi selesa kot dari bantal

Huda berkata...

heheh tidakla gitu..pada huda x salah pun, murah ke mahal ke ekonomi ke asalkan bende tu elok itu memadai :)

sz | m.s.s berkata...

ahaahah..
takpe la..
bijak gak tu... ;)

Farra Dhelina berkata...

tak rugi la nia..ni nmpk lebih selamat, berbanding nk letak bantal..

cik puan akish berkata...

ahahahha...takpe nia...kire bijak la juge...walaupon...dah leapas beli baru tersadar...


ehehehhhehe

isabelle berkata...

hahaha.lawak la u ni.how much u beli tu?
lil adam pun asyik liat nak dok dlm carseat sejak kecik.mklm la...otw ke ofc asyik membon-bon je kejenyer...

ana berkata...

ok la tu...pakai bantal mungkin x selesa.

mama_umar_maryam berkata...

gimme 5 nia!!! carseat umar dari bb gune smpi maryam!

Nurzairul Isma berkata...

nia.. takde la rugi sgt...at least diha semangat sikit nak duduk diam2 kat seat.. hehehe... ader arm rest lagik..

h4ni3 berkata...

mana boleh duduk atas bantal..
nanti bisul!
hehehhe

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

mahal ker reganya??? tak perla..untuk safety anak-anak tp kalo nak let go, mudah.com kan ada..hahahahaa

seb baik my nuha ok lagi duk carseat dia tu..

white rose berkata...

taklah...
kerugian itulah yg menjamin keselamatan diha tau...

jangan pernah rasa menyesal kerana cuba sedaya upaya tuk melindungi keselamatan anak2 kita...

Nia berkata...

Nieda: bantal tak kemas pulak kan

Huda: yg penting kualiti kan.hehe

sz | m.s.s: hehe,..bleh sengih balik

Farra: alamak, leganya dgr Farra ckp gitu

cik puan akish: bijak yek..hehe

isabelle: dalam RM100++ lebih, tapi Diha perasan besar dah..hehe

ana: ok la tu kan

Zety: yg penting kita jga bebaik kan

Nurzairul Isma: pstt,..siap ada cup holder..haha

hanie: haha,..ye jgk kan

ellis: dalam RM100++jgk..huhu

white rose: u can nvr be too careful kan?