Isnin, 13 Disember 2010

Ada Apa Dengan Baskin Robin?

Aku jarang makan ais-krim Baskin Robin (ais-krim lain sangat selalu...)
Seingat aku, dalam seumur hidup ni, ada la 2 kali aku makan. Ini kali ke-3.
Sebabnya, ais-krim Baskin Robin ni pada aku, harganya sedikit tak logik. Dan aku ni pulak jenis kedekut (ye, aku mengaku..huhu), macam Sundae ni aje dah RM18 (2 scoop ais krim). 
Memang sedap ais krimnya, tapi secara jujurnya (dari aku yang bukan pakar ais krim ni), dari segi tekstur ais krim ni, serupa aje macam ais-krim Walls atau ais krim lain yang ada di pasaran. 
Aku rasa, ais krim ni mahal sebab company dia bukan 'local' dan ais krim dia ada banyak sangat perisa yang pelik-pelik yang takde pada ais krim brand lain. Aku kurang pasti ada berapa perisa semuanya, tapi aku pasti R&D kat Baskin Robin ni mesti busy setiap hari nak cari perisa baru.
Masa kecik2 dulu, aku heran kenapa mak dgn ayah kami tak belikan kami ais krim ni, sekarang baru aku faham kenapa..haha..
Kalau nak untung beli Baskin Robin, tunggu masa dia buat offer 31% off. Akan datang ni masa 30-31 December. Tapi, bersiap sedia untuk beratur panjang..hehe. Member aku yang biasa beli cakap, kena ambik nombor. Aku rasa aku nak beli akhir bulan ni..(sebok komplen mahal, lps tu nak beli jgk,..apeda..)

Korang suka Baskin Robin?

15 ulasan:

maya amir berkata...

dulu sebleum ade anak, layan jugak BR ni..bile dah ade anak, erkkk..sendirik mau ingatlaa..baik buat saving anak2..beli eskem walls makan kat umah ajek udah..hehehe...tapi eskem BR tu mmg sedap..cuma reganya tuh..isk..isk..

Farah Y berkata...

Suka, suka!! Selalu sangat tunggu hujung bulan sebab discounted price tu. Hehe. Mmm sedaaap.

Adyshariz berkata...

samalah pendapat aku ngan ko nia, harga tak logic btul, aku mmg peminat aiskrim, kalu aiskrim ni adelah setahun 2 kali jer kot..hehe

Amy Syaquena berkata...

As'salam..

amy kureng sikit aiskrim nie , kalau teringin nak makan je baru gi beli kalau tidak jangan harap la nak makan...

Amirah Yusof berkata...

suka testing je..haha..

isabelle berkata...

kalo u ngaku kedekut baru 3x mkn BR ni...i ni tahap super-kedekut gamaknye, sebab x pernah mkn lgsg. hahaha
tapi i rasa, kalo nak try gak..baik i pi beli 1 tub kat tesco tu..haa..makan puas2.
2ari lps ada tanya mrhubby kot2 dia nak try (masa lalu kat BR bukit raja), dia xnak pulak.

nieda berkata...

saya memang peminat no 1 baskin robin...ais krim dia sedap dan kenyal..Paling suka flavor jamoca almond fudge. best seller flavor ni kt mesia

mama_umar_maryam berkata...

suker!!!!!!!!

Kie-yu berkata...

lom pernah ngap lg sis
mahal nau :p

my.mastura berkata...

wwaaahh...baskin robbin!!! i like!!!

tp, bak kata Nia, harga nyer mmg mahal...saya selalu beli kt R&R Ayer Keroh..tu pon bapak bayar...hahahah..nk kuar duit sendiri, harap maklumle...

tp tu la..dia mahal \mungkin sbb nama nyer pon ye..perisa mmg pelik2...dh tu plak, tambah topping, tambah la harga nyer..

tifa berkata...

Suka sangat , Nia .
Tapi bila terkenangkan Tifa dengan anak batuk . Lupakan aje la :) 30, 31 Dec ni sempat kot :)

white rose berkata...

penah makan skali...
mmg mahai sangat2...

masa tu sy duk ingat rege dia biasa2 je...

amik la 2 cup...
skali tu bila nak bayar, xcukup duit...
wallet tggal dalam kete...

ha, amik...buat muke xmalu je...
hahahaha...

Nia berkata...

maya amir: baik kita beli keperluan anak kan..:)

Farah Y : haa,..time sekrg ni, jgn makan ais krim byk sgt tau, kena pilih makanan yg sihat (pandai nak nasihat org, akak dulu belasah je semua..hehe)

Adyshariz: setahun 2 kali? ok lagi tu. aku ni, 2 tahun sekali..hehe

Amy : hehe,..biasa tu, bukan semua org minat ais krim ni.

Amirah: yang pakai sudu kecik kaler pink tu ke? haha..mesti la nak testing sblm beli kan. kalau tak sedap, kita tak jadi le beli.

Belle: baik beli 1 tub aje kan..hehe..

nieda: haa,..kalau rezeki nak pegi lagi, nanti saya try yg itu.

Zety: uii,..ramai peminat BR rupanya.

Kie Yu: hehe,..mintak abg belanja dik.

my.mastura: kita senasib,..huhu. rasa mahalkan.

Tifa: silap2 kita jumpa pulak kat BR krg,..beratur nak beli..haha

white rose: sama la akak pun dik, 1st time beli, ingatkan harga biasa jek.

deqlis berkata...

suka laa Nia oooiiii heheh..

Nia..jemput join my contest..

tutup 5 jan 2011... ada masa lagik p cuti2xx... ^__^

eima berkata...

mahai tak penah mkn lagio ...lagipun tak suka aiskrim ....sbb kecik2 dulu pantang ...klu mkn nanti sakit...