Selasa, 23 November 2010

Soalan Bocor SPM 2010....

.....tiada di sini.

Malam tadi, semasa sesetengah calon-calon SPM tengah bertungkus-lumus mengulangkaji buat kali terakhir, seorang ketua pengawas yang cukup berdedikasi (suami aku) tengah bertungkus-lumus membuat persediaan untuk hari esok.
Kalau aku dulu, bertungkus-lumus tido aje kalau esok nak exam, bukan sebab aku dah cukup prepare, tapi aku tau dah, tak bleh masuk dah...aku mesti ZZZZ..

Aku : Ni aper ni ***** (panggilan aku kat En.Suami, segan le nak kongsi2..hehe)
En.Suami : Isk,..jangan kacau laaa...ni ambik2 gambar nak buat aper ni?

Aku : Eh,...ni ape ni? ooo, jadual exam esok ye?
En.Suami : a'ah...

Aku : Fuyooo! Ketua Pengawas...! *nada kagum*
En.Suami : *diam- malas nak layan*

Aku : Ada tak pengawas peperiksaan jual soalan exam tu? 
En.Suami : Ada kes jugak, tapi semua pengawas kena tanda tangan perakuan ni, siapa yang langgar, siap!

Aku : Ni nombor plet ape pulak ni?
En.Suami : Hisyk,..nombor plet ape pulak, tu nombor pusat yang kena jaga la...

*Aku tak tanya ape2, sebab aku dah tau ape ni*

 Aku cakap secara jujur la, offer la aku ape pun, aku memang tak sanggup kalau kena ambik SPM sekali lagi. Cukup la sekali,..cukup laaaa!!(nada emosi). Nak pulak kalau suruh aku jawab balik paper FIZIK dengan ADD-MATH! huhuhu,..aku lagi sanggup tengok cerita Sifu & Tongga 20 kali dari jawab paper2 tu.

Untuk adik-adik (ke anak-anak?) yang akan ambil SPM hari ini, Selamat Maju Jaya! Banyak-banyak doa pada Allah dan tawakal padaNya.

Korang suka subjek apa masa SPM?

19 ulasan:

AdD berkata...

sifu dan tonggga? aku lagi xkuasa nak tgk... bodoh giler citer tu..

momguess berkata...

sama mcm aku
paling malas time exam
sbb tu selalu FAIL
hahahha

lina berkata...

Nia - kata kat En. Suami tu selamat bertugas. Dah tua ni baru tahu gitu rupa nyer ye :)

*azni* berkata...

hehe..yg last tu plg klaka,sggup tgk cite sifu & tongga 20 kali dr jwb paper..

e.l.i.s.s.m.i.e berkata...

aku paling suka bm sebab selalu A1 :p

*diera* berkata...

sama.. fizik dan add math tambah kimia.. saya sanggup tengok sifu dan tongga 50 kali turut2.. muahahhahahaha

mama_umar_maryam berkata...

pehhh,ni ade yg sape2 kol husben nia ni kang,hahaha

isabelle berkata...

wahaha..lawak la u ni, tanya mcm2. i terbayang muka ur hubs yg tgh serius / malas nak layan. hehe

anyway, i love english & BM very much. dari skolah rendah, smpi la SPM

karipapsayur berkata...

semua subjek benci! plg suka subjek "outing pakai baju batik sekolah kat KB".. kah3

Lady SharpShouter berkata...

banyak sungguh tanyanya dekat encik suami.kalah yg nk jwb pekse esok.haha

Nur Qistina berkata...

haha..betul2x..tapi kan kalau diberi peluang, boleh baiki jadi straight A's..haha..berangan je ni..

Cite Sifun & Tongga..haha..best2x!

btw my mom pun jaga SPM gak..ngee~

maya amir berkata...

baru nak ushar soklan bocor..hehehe

Mata Hati berkata...

samalah..utk kembali menduduki SPm dah tak sanggup rasanya nak bukak buku balik. dulu suka sangat subjek sejarah sbb buka sejarah ni seolah-olah seperti buku cerita

sz | m.s.s berkata...

ihikss...btol tu..btol tu cik nia..
kita pun tak konpiden blh skor ke berbelas2 A mcm budak2 skrg ni ;p

subjek apa ye...errrmmm...
samalah kita sains tulen ye...

sekamar rindu berkata...

salam.

sr penah jadi ketua pengawas upsr dulu...

tanggungjawab nya berat juga tu...:)

Liza berkata...

tringat masa nak ambik SPM dulu, bula pose, lepas habis SPM mmg raya sakan!

Nia berkata...

Mata Hati: sejarah memang menarik, tapi bab form 5 yg last2 tu dah tak besh sgt.

sz | m.s.s: hehe,..pernah sekerat jalan terfikir, nape la aku amik sains tulen nih..

sekamar rindu: kalau exam besar2 ni, sama je kaedahnya, kena byk prepare kan

Liza : uii,..nasib baik sebelum raya, SPM selepas raya tu yg tak sanggup,..huhu..

ana berkata...

tak pernah tgk cete sifu & tongga...mcm tak best jer!

Nia berkata...

adD: aku sekali pun tak habis tgk,..haha

kak guess: wah,..bab fail dgn saya pun sinonim kak

lina: ya,..nanti saya sampaikan :)

azni: menunjukkan betapa seksanya spm tuh..huhu

Ellis: wah,..ko selalu dpt A1 ellis? caya lah

diera: ha' ah laaa..tertinggal lak kimia..hiee,..mmg tensen kan

Zety: ha,..sapa nak nombor mintak kat saya nanti..hehe

Isabelle: wah,..suka english ya? i masa sek rendah je suke..hehe

Qastalani: outing tu favourite kan..hehe

Lady SharpShouter: tu yg dia malas nak layan tu...hieee

Nur Qistina: hehe,..selamat bertugas for ur mom dear!

maya amir: kena tangkap karang jual soalan bocor..hehe